Vrouw, ik heb je nodig | Boodschap voor alle vrouwen

RJ blog 01“De wereld zal gered worden door de westerse vrouw”

Deze liefdesverklaring ontspon zich in een persoonlijke chat en mag de wereld in. Ik vraag alle Vrouwen om mee te voelen en vervolgens mee te denken. Wat doet dit met je? Wat kan er beter en vooral “Hoe”? Dit schreef ik vanmorgen spontaan op in een fb-chat:

“Gevoelsmatig trok ik naar je toe; omdat het voelde -en nog steeds- alsof je warmte tekort komt en nodig hebt. In overdosis trouwens. Nodig hebt geliefd te zijn. Ik kan daar onmogelijk omheen en open mijn hart, gelijk, om je te laten zien dat het bestaat.

“Nogmaals dus. In de herhaling:

Gevoel op slotRJ blog 02

   “Dus je bent een mooie vrouw maar dat boeit niet. Het gaat niet om de buitenkant. Het gaat nooit om de buitenkant. Het gaat om hoe je in het leven staat en het leven omarmt. Ik zie een façade uit bescherming. Aï… Dan is je gevoel op slot. Zit je in de afweer. Van bovenaf met pek gooien is veilig. Dat is je mannelijke deel, om te overleven. Ratio-verstand-mind-dat werk.

“Je bent een vrouw maar alléén van buiten, op die manier. Niet in balans. Niet héél.

“Kijk naar mij. Man. Ik heb minder mannelijkheid in mij dan jij. Omdat ik het vrouwelijke in mijzelf heb omarmd. De ziel. De intuïtie. Het gevoel.

“Ik wens je toe dat je de kou in je hart kunt smelten zodat de warmte met je in balans kan komen. Een lange weg, maar de moeite waard. JIJ bent de moeite waard. Vergeet dat nooit alsjeblieft. Aan een leuk snoetje hebbi niks. Aan een warm hart alles.

Westerse Vrouw…”

Ik voelde hoe ik dit aan haar had te herhalen, en vervolgens mijn diepste zieleroerselen had te laten zien:

RJ blog 03

De wereld zal gered worden door de westerse vrouw

“Heel eerlijk, er bestaat voor mij niets mooiers dan De Vrouw. Een mooie vrouw is het summum om om je heen te zien.

“Ik zat als klein apie graag erbij; naast mijn moeder als ze ging koffiedrinken met dames. Maar… Steevast miste ik de diepte, niemand liet zich zien of sprak vanuit het hart.

“Ik heb dat nodig, dat mensen zich laten zien. Ik nodig ieder er toe uit. Dat doet mijn hele wezen. Ik doe zelf niet anders -!- omdat het zo betoverend mooi is…

“Laat mij je besmetten met mijn onvoorwaardelijke liefde. De bron, die ik in mijzelf gevonden heb. Laat je eraan laven want het is onuitputtelijk en je zó gegund. Jij daarentegen doet mij al een groot plezier door je te laten zien. Te laten zien wat je mist omdat het allang voelbaar is. Te laten zien wie je bent en wat je nodig hebt.

RJ blog 04

“We horen dat allemaal te doen maar niemand durft het. Niemand durft het. Geregeerd door angst komt niemand ervoor uit wat die nodig heeft. Zo zonde. De wereld wordt gelijk een mooiere plek zodra we dat gaan doen.

“En daarom nodig ik, Man, jou en iedere beschadigde Vrouw uit, om je veilig te voelen en je te uiten en je emotionele shit aan te gaan en door te werken en er krachtig uit te komen – want we hebben je nodig, we hebben jouw prachtige vrouwelijkheid nodig.

“Dus draag ik je. Ik draag je opdat je je veilig voelt en je hart mag openen.

“Omdat als het hart spreekt van àlle westerse vrouwen, er geen probleem meer is in de wereld. Omdat warme vrouwen, gezonde en stabiele kinderen baren en opkweken die garantie zijn voor een warme en stabiele toekomst – eentje die niet langer door de kou van het verstand wordt geregeerd maar door de ongeëvenaarde diepte en warmte van de ziel.

“Dat is wat we na te streven hebben. Daarom draag ik jou, onbekende, gehavende vrouw die nood heeft aan liefde en veiligheid, opdat je je kunt openen en warmte de wereld in kan stromen.”

“Jij, Vrouw, bent de belichaming van het Hoogste Goed op aarde.

RJ Blog 05

Zonder jou is er niets aan. Met jou floreert de Wereld. Jij maakt alles mooier. Jouw natuurlijke scheppingskracht is van jongs af aan ongeëvenaard schoon, omdat je alles mooier maakt met je pure aanwezigheid.

Ik ga voor jou, Vrouw, omdat ik niet anders kan, het is mijn roeping die ik herken van lang geleden, als klein apie van zeven bij de koffietafel waar sigaretten rokende dames symbool stonden voor onderdrukking en dikke dames moesten doorgaan voor het sublieme vrouwelijke. Het is weg. En ik wil dat het terug komt! Want ik mis het! En we hebben het zó nodig!

Vrouw…ik mis je!”

En, lezer? Wat doet dit met je?
Ik zat zelf met natte ogen toen ik dit zat te schrijven om half negen vanmorgen. Ik vroeg het haar zelfs: “Waarom zit ik hier nu in tranen…?”
Ze schreef terug: “Omdat je gevoel spreekt en je mee wordt genomen in overheersende emoties? Knuffel daarvoor.. Ik ken geen mannen die woorden gebruiken zoals jij die gebruikt.. Je spreekt vanuit je hart.. Heel mooi…”

Vrouw… omarm je schoonheid.

Wees jezelf en overwin de angst dat je niet goed genoeg bent wanneer je niet in je Denken zit. De kracht van het Vrouwelijke omspant de wereld moeiteloos. De vernietigende kracht van het dominerende mannelijke hebben we gezien – als dat uit balans is zonder Gezond Verstand; dat, waar het hart bij zit. Het vrouwelijke dus. Dat heeft het mannelijke te beteugelen en in het gareel te doen lopen.

De macht mag weer terugkomen bij het Vrouwelijke.
Sta ervoor. Ik zal je beschermen.
Want ik heb het Vrouwelijke in mij-zelf omarmd. Ik zou niet anders meer kunnen dan dat.
Ik zou willen roepen:

“Vrouw, sta op, laat je zien… ik draag je en zorg voor veiligheid”

Gisteren schreef ik daarom deze 131 woorden:RJ blog 06

“Waar het gaat om het Gevoel is De Vrouw oppermachtig.

Niet iedere vrouw laat dat nog zien. Velen laten het Verstand nog prevaleren.

Dat mag.

Sta dan niet verbaasd als er rare dingen gebeuren die de bodem onder je bestaan wegvegen.

Zeg dan tegen je Verstand: ‘Misschien is dit wel mijn grote levensles.’

Welke? Om voor altijd af te rekenen met de impuls, om altijd maar in dat Denken te schieten. En de Strijd aan te gaan.

Een strijder vecht niet. Een echte strijder strijdt zonder te vechten en bewandelt de weg van Moeiteloosheid.

RJ blog 07

That’s The Way of the Warrior…”

  Zielen zijn dol op elkaar. En willen niets anders dan elkaar behulpzaam zijn. Heb je het nodig om vast te lopen? Zodat je tot in-keer komt? Geen probleem. Wish granted:)

Als dank mocht ik het plaatje rechts ontvangen. Van een Vrouw. Die de waarheid herkende in woorden uit het hart.

PS / Finally; if this blog didn’t touch your heart, then this will: “If you think this is just another day in your life. It’s not. It’s the one day that’s given to you. Today. It’s a gift. It’s the only gift that you have right now…. Let the gratefulness overflow into blessings all around you. Then it will be a really good day..”
Gratefulness. Gratitude. Happiness revealed (YouTube filmpje)

++

Bron.

++

Dit blog is het vervolg op “Vrouw is synoniem voor Schoonheid” en “Demonisering van de vrouw” en “De wereld zal gered worden door de westerse vrouw”.
Meer lezen: “Metroman – de ideale man” , “e-MAN-cipatie; de man in de vrouw” en “Geen relatie; wel vrijheid”.

Een gedachte over “Vrouw, ik heb je nodig | Boodschap voor alle vrouwen”

 1. “Jeemie wat n mooi artikel heb je geschreven…wat hartverwarmend. ..zo liefdevol
  Ben megatrots op je!!
  Natascha”

  “Heel mooi….en zo waar….<3
  Anoniem"

  "komt zeker binnen hoor. je schrijfsel is een balsem voor de vrouw.
  Alexandra"

  "Stil…dit doet heel veel met mij… Het raakt me diep… En dit is wat het met mij doet… Ik ben een vrouw die schade heeft geleden…daar in bleef…en mijn innerlijke man liet vechten… Omdat mijn innerlijke kind tekort was gekomen. En juist dan, is de innerlijke vrouw nodig om zowel het kind te koesteren als de man te temmen. En die vrouw wordt krachtiger. En dan leidt mijn innerlijke vrouw, mijn innerlijke man en kind naar de bron van de pijn, om te laten zien dat het goed is. Zodat ik weer open mag bloeien als vrouw…kwetsbaar…en ik vrouw mag zijn. Zodat ik misschien ooit een man weer ruimte kan geven in mijn leven.

  Dankjewel Robert Jan voor het delen van dit prachtige verhaal. <3
  Eline"

  "je brengt een glimlach op mijn gezicht. Gaat het weer? je bent een mooi mens jij!
  Kan nog veel van je leren, want je zet mij wel tot nadenken over levenskwesties en hoe dingen zijn en hoe ik er mee omga. Dank daarvoor. Hou van mensen die veel wijsheid in pacht hebben en dan heb ik het niet over intelligentie maar een hoog EQ..
  Corrie"

  "Ik heb tranen ze lopen over mijn wangen zo mooi.
  Echt dit gaat zo diep dit hele verhaal zo mooi.
  Janneke"

  "Ik heb je blog over de vrouw gelezen. Het blijft wonderlijk hoe jij als man de vrouw begrijpt! Wat doet het met me? Het maakt me intens verdrietig omdat ik met de feiten wordt geconfronteerd. Ik zou willen dat meer mannen zo respectvol naar de vrouw keken zoals jij doet. Dat zou veranderd moeten worden. Mannen zouden meer met hun hart moeten voelen en denken.
  Kan echt wel flink janken bij het lezen van je blog
  Het is ook herkenbaar
  Kan je blog nog niet loslaten
  Tranen die willen komen
  Nu nogmaals je blog eens lezen
  Janet"

  "Het raakt me in mijn hart je bericht. Zo voel ik het ook! En tegelijkertijd voel ik ook dat ik als vrouw steeds beter mezelf mag en kan beschermen
  Jeanette"

  Reactie? Graag! Wees welkom om een reactie te geven. Graag je (voor)naam erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *