Monsanto, ruim een eeuw producent van dood en verderf

monsantomato-Voor de meeste mensen geldt eigenlijk wel dat zij ooit al eens hun producten hebben gebruikt of gegeten. Maar áls je deze gifmenger dan een keer ter sprake brengt, hebben ze geen clou wie Monsanto is, laat staan dat Monsanto via de supermarkt een belangrijk deel uit maakt van hun dieet. Tijd om deze media schuwe monopolist in het zonnetje te zetten: Hier is de complete geschiedenis van Monsanto, voor zover bekend qua reputatie s’werelds meest kwaadaardige bedrijf ooit.

Van al de mega-corporaties die de weg kwijt zijn, heeft Monsanto consequent beter gepresteerd dan haar rivalen. Dat verdient de twijfelachtige eretitel “meest kwaadaardige corporatie op aarde!” Meedogenloos en volhardend op zijn troon des doods, bovenop een berg van rottende lijken, gunt deze “cereal-killer” zichzelf geen rust en loert op nieuwere,  manipulatieve manieren om schadelijk te zijn voor de planeet en haar mensen.

Dit is het beeld dat Monsanto wereldwijd bij mensen oproept. Wat heeft deze multinational gedaan om zich dit imago aan te meten  en hoe zijn ze dan zo obsceen Evil geworden? 

Tijd om een reisje naar het verleden te maken, terug naar waar het allemaal begon. Dat is denk ik de beste plek om het verhaal achter Monsanto te beginnen, dus pak een paar non-GGO snacks of dranken en let’s go voor een ritje in de diepe, duistere krochten van hun sinistere verleden.

1901: Het bedrijf wordt opgericht door John Francis Queeny, een lid van de ridders van Malta,

Queeny is dan  reeds dertig jaar farmaceut en gehuwd met Olga Mendez Monsanto, waarnaar Monsanto’s chemische werken zijn vernoemd. Maar of dat nou een compliment is!? Het eerste product van het bedrijf is chemische sacharine, verkocht aan Coca-Cola als een kunstmatige zoetstof.

Zelfs toen al, was bekend dat sacharine giftig was en de regering klaagde ze aan om te stoppen met de productie, maar ze verloren de tegen Queeny / Monsanto aangespannen rechtzaak. Voor de regering in die tijd een regelrechte afgang, een smet op haar imago van onfeilbaarheid. De Monsanto’s werden een  Pandora’s Box van de Amerikaanse overheid. De wereld mocht niet weten dat de Amerikaanse regering niet in staat was geweest om te voorkomen dat het Amerikaanse volk maar ook een groot deel van de rest van de wereld werd vergiftigd door frisdrank met medeweten van de officials zonder dat ze hier iets tegen konden uit richten.

toxiclove1920: Monsanto breidt haar activiteiten uit naar industriële chemische stoffen en drugs, en is tot op de dag van vandaag ’s werelds grootste maker van aspirine, uit acetylsalicyclic zuur, (giftig natuurlijk). Dit is ook de tijd waarin dingen in rap tempo vreselijk mis begonnen te gaan voor de planeet met de invoering van hun polychloorbifenylen (PCB’s).

“PCB’s werden beschouwd als een industriëel chemisch wonder, een olie die niet zou branden, ongevoelig voor afbraak met bijna onbeperkte toepassingen. Vandaag de dag zijn PCB’s  één van de ernstigste chemische bedreigingen op de planeet. Op grote schaal gebruikt als smeermiddelen, hydraulische vloeistoffen, oliën, waterdichte coatings en vloeibare dichtingproducten. Het zijn zeer kankerverwekkende stoffen en zouden een rol spelen bij aandoeningen van het reproductieve-, ontwikkelings- en immuun systeem. Het “epicentrum” van PCB productie was Monsanto’s fabriek aan de rand van East St. Louis, Illinois, die het hoogste percentage van foetale sterfte en kindersterfte in de staat had.”(1)

Hoewel PCB’s uiteindelijk na vijftig jaar verboden werden vanwege het veroorzaken van dergelijke verwoesting, is het nog steeds aanwezig in zowat alle dieren, menselijk bloed en weefselcellen over de hele wereld. In de rechtzaken die hier uit voortkwamen werden documenten hiervan als bewijs aangevoerd.  Gedurende de zittingen in de rechtbank zou blijken dat Monsanto volledig op de hoogte was van de dodelijke effecten, maar ze verborgen heeft gehouden aan het publieke oog om de PCB-trein in volle snelheid door te laten denderen!

jaren 1930: Haar eerste hybride maïs zaad gaat in productie en breidt uit in detergentia, zepen, industriële reinigingsmiddelen, synthetische rubber en kunststoffen. Oh ja, allen giftig natuurlijk!

jaren 1940: Ze beginnen onderzoek op uranium wat moet worden gebruikt voor het Manhattan Project, de eerste atoombom, die later laten op Hiroshima en Nagasaki zou vallen , maar ook honderdduizenden Japanse, Koreaanse en ook geallieerde soldaten zou doden en miljoenen meer zou vergiftigen.

Het bedrijf blijft onverminderd haar queeste van destructie voortzetten door het creëren van pesticiden voor de landbouw met dodelijke dioxine, dat de voedsel- en watervoorziening vergiftigt. Het werd later ontdekt dat Monsanto verzuimde te vermelden dat dioxine werd gebruikt in een breed scala van hun producten.  Dit wel doen zou hen dwingen om te erkennen dat het een milieuhel op aarde had veroorzaakt.

jaren 1950: Nauw afgestemd met The Walt Disney Company, Maakt Monsanto verschillende attracties op Disney’s Tomorrowland, die de glorie van chemische stoffen en kunststoffen omarmen. Hun “House of the Future” is volledig gebouwd van giftige plastics die niet biologisch afbreekbaar zijn, in tegenstelling tot wat Monsanto had beweerd.

Het imago van Monsanto was op dat moment onkreukbaar als een eerbaar en voorbeeldig bedrijf, met de beste bedoelingen.

Na het aantrekken van een totaal van 20 miljoen bezoekers van 1957 tot 1967, besloot Disney ten slotte het huis neer te halen, maar ontdekte dat dat zou niet gaan zonder een gevecht. Volgens Monsanto Magazine, ketste de sloopkogel letterlijk af op het met glasvezel versterkte polyester materiaal. Fakkels, pneumatische boren, kettingzagen en schoppen konden de klus niet klaren. Tot slot, werden kabels ingezet om  het huis beetje bij beetje te weg te halen. En af te voeren in vrachtwagens”(2)

Monsanto’s “Disneyfied vision” van de toekomst:

De jaren 60: Monsanto,produceert samen met “partner-in-crime” DOW Chemical, in opdracht van het Amerikaanse leger het met dioxine doordrenkte- Agent Orange voor gebruik in de Vietnam oorlog. De resultaten? Meer dan 3 miljoen mensen besmet, een half miljoen Vietnamese burgers dood, een half miljoen Vietnamese babys geboren met aangeboren afwijkingen en duizenden Amerikaanse legerveteranen lijden of sterven aan de gevolgen ervan tot op de dag van vandaag!

Monsanto werd wederom voor het gerecht gedaagd en interne memo’s tonen aan dat ze op de hoogte waren van de dodelijke gevolgen van dioxine in Agent Orange toen zij het aan de regering verkochten. Schandalig genoeg werd Monsanto toegestaan om hun eigen “onderzoek” te presenteren die uiteraard concludeerde dat dioxine veilig was en er werden dan ook geen negatieve gezondheidsrisico’s vastgesteld. Hier namen de gekochte en betaalde rechters en juryleden genoegen mee, stellen Monsanto in het gelijk en laten de zaak vallen. Later komt het aan het licht dat Monsanto gelogen heeft over de werkelijke resultaten en hun echte onderzoek concludeerde dat dioxine juist wel deed waarvoor het bestemd was, naast het ontbladeren van bomen en juist zeer effectief doodt.

Monsanto gaat samenwerken met I.G. Farben, de makers van de omstreden Bayer aspirine en de chemie firma die namens Hitler het Zyklon-B gas ontwikkelde en produceerde dat verantwoordelijk was voor miljoenen doden in de concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Samen, gebruiken deze bedrijven hun collectieve expertise in volkerenmoord met de introductie van aspartaam, een andere dodelijke neurotoxine, maar dan in de voedselvoorziening. Wanneer er vragen aan de oppervlakte komen met betrekking tot de toxiciteit van sacharine, maakt Monsanto van de gelegenheid gebruik om nog een andere van zijn dodelijke vergiften op een nietsvermoedend publiek los te laten.

jaren 1970: Monsanto partner, G.D. Searle, produceert meer dan honderd vervalste interne studies die beweren dat aspartaam veilig is, terwijl uit eigen wetenschappelijk onderzoek van de FDA toch duidelijk blijkt dat aspartaam, tumoren en enorme gaten in de hersenen van ratten veroorzaakt, en hé wat vreemd, met de dood tot gevolg. De FDA initieert een grand jury onderzoek naar G.D. Searle voor het “bewust verdraaien van feiten, het achterhouden van informatie, fraude m.b.t. bevindingen en het afleggen van valse verklaringen” met betrekking tot de veiligheid van aspartaam.

food4wealth200Searle besluit dit niet af te wachten en gaat tot actie over. Hij schakelt de hulp van Donald Rumsfeld in, die in Washington als minister van defensie in de Gerald Ford en George W. Bush administratie diende, en zijn invloed aanwendde om later bij Monsanto CEO te worden. Het primaire doel van het genootschap waar beide heren deel van uit maken, is elkaar op hooggeplaatste posities de bal toe te spelen.  Bush zou het later schoppen tot President van de Verenigde Staten. Rumsfeld maakt dan ook gebruik van zijn politieke invloed en ruime ervaring in de business van dood en vernietiging om de FDA op andere gedachten te brengen.

Een paar maanden later, ontvangt procureur generaal Samuel Skinner “een aanbieding die hij niet kan weigeren,” hij trekt zich terug uit het onderzoek en neemt ontslag van zijn post in de “U.S. Attorney’s Office” om te gaan werken voor Searle zijn advocatenkantoor. Deze maffiatactiek weet de zaak lang genoeg  te vertragen om het te laten verjaren waardoor de onderzoekscommissie het gerechtelijk onderzoek  staakt en niet ontvankelijk verklaart.

de jaren tachtig: Ten gevolge van onbetwistbaar onderzoek dat de toxische effecten van aspartaam openbaart staat FDA commissaris Dr. Jere Goyan op het punt een petitie te tekenen en een wet uit te vaardigen die aspartaam direct van de markt en uit de handel zou halen. Donald Rumsfeld weet wat hem te doen staat en pleegt een telefoontje naar het Witte Huis. “De rode telefoon” gaat en Ronald Reagan stelt zijn eerste daad als kersverse president van de V.S. in de vorm van een gunst. Reagan ontslaat de rechtschapen maar niet-coöperatieve Goyan en benoemt Dr. Arthur Hayes Hull tot hoofd van de FDA, die vervolgens snel de weegschaal tipt ten faveure van Searle. NutraSweet wordt goedgekeurd voor menselijke consumptie in gedroogde producten. Ironisch of keiharde Karma aangezien Reagan, een bekende jelly bean en snoep liefhebber, later tijdens zijn tweede termijn door Alzheimer wordt geplaagd, een van de vele afschuwelijke effecten van aspartaam consumptie, en er tenslotte aan overlijdt.

Searles  echte doel was echter dat aspartaam goedgekeurd als een zoetstof in frisdrank aangezien uit herhaaldelijke studies is gebleken dat bij temperaturen van meer dan 85 graden Fahrenheit, het “afbreekt in de bekende toxines Diketopiperazines (DKP), methylalcohol (hout), en formaldehyde.”(4), vele malen dodelijker dan zijn gepoederde vorm!

De nationale vereniging voor frisdranken (NSDA) is in eerste instantie terughoudend, uit angst voor toekomstige rechtszaken van consumenten die permanent gewond raken of worden gedood door het drinken van dit gif. Wanneer Searle is in staat om te laten zien dat vloeibare aspartaam wel dodelijk is, maar op de lange termijn. als interessant bij effect heeft dat het veel verslavender is dan crack-cocaïne, weet hij NSDA ervan te overtuigen dat de torenhoge winsten uit de verkoop van alcoholvrije frisdranken tjokvol aspartaam gemakkelijk toekomstige aansprakelijkheid zou compenseren.


Sacharine wordt uit de kast gehaald en samen met aspartaam verkocht aan nietsvermodende Diet Coke drinkers met aspartaam in 1983. Zoals verwacht, schiet de verkoop omhoog en raken miljoenen gebruikers hopeloos verslaafd en ziek door het zoete gif geserveerd in een blikje. De rest van de frisdrank industrie ziet het succes en kan de geur van “dirty cash” niet weerstaan en volgt snel, terwijl ze gemakshalve alles zijn vergeten over hun eerste reserves dat die aspartaam een dodelijke chemische stof is. Er valt hier  geld te maken, dat is de focus.

lie after lie
Klik op de foto voor meer informatie hierover.

In 1985:  Ongeroerd door de  meerdere beschuldigingen van frauduleuze praktijken als corruptie en gemanipuleerd onderzoek aan het adres van Searle, richt Monsanto een nieuwe dochteronderneming op genaamd NutraSweet. Als dan hordes onafhankelijke wetenschappers en onderzoekers waarschuwen voor aspartaam in verband met de blijvende toxische effecten, kiest Monsanto het offensief en gaat over  tot het omkopen van het National Cancer Institute en krijgt voor elkaar dat hun eigen frauduleuze onderzoek, om naar de NCI te kunnen beweren dat formaldehyde geen kanker veroorzaakt wordt geaccepteerd zodat aspartaam op de markt blijven kan.

De toen al bekende effecten van inname van aspartaam: “manie, woede, geweld, blindheid, vermoeidheid, gewichtstoename, pijn op de borst, coma, slapeloosheid, gevoelloosheid, depressie, tinnitus, zwakte, krampen, prikkelbaarheid, misselijkheid, doofheid, geheugenverlies, huiduitslag, duizeligheid, hoofdpijn, aanvallen, angst, hartkloppingen, flauwvallen, krampen, diarree, paniek, branden in de mond. Ziekten geactiveerd/mimmicked omvatten diabetes, MS, lupus, epilepsie, ziekte van Parkinson, tumoren, miskraam, onvruchtbaarheid, fibromyalgie, infant death, Alzheimer’s… Bron: U.S. Food & Drug Administration.(5)

Verder, gaan 80% van de klachten bij de FDA over levensmiddelenadditieven  over aspartaam, die nu in meer dan 5.000 producten zitten, met inbegrip van dieet en niet-dieet frisdrank en sportdranken, pepermunt, kauwgom, desserts, cookies, taarten, vitaminen, farmaceutische producten, melk dranken, instant thee, koffie, yoghurt, babyvoeding en in veel diepvriesartikelen!(6)

Wat kun je daar als consument zelf tegen doen? Om te beginnen goed de etiketten met ingrediënten lezen en niets kopen wat deze gifmenger u door de strot probeert te duwen.

Ondertussen; “aan de ketting van de zwakste schakel in de voedselketen”, wordt stroman Arthur Hull ontheven uit zijn functie als Voorzitter van de raad van commissarissen bij de FDA. Dit gebeurt onder druk van de aanhoudende beschuldigingen van corruptie. Hull heeft de straatkeien nog niet geraakt of hij  wordt onmiddellijk ingehuurd  door public relations man van Monsanto Searle als senior wetenschappelijk consultant. Inderdaad dat is geen grap! Monsanto, de FDA en veel regelgevende regerinsagentschappen voor de Volksgezondheid zijn, en dat is nog steeds niet grappig: gefuseerd! Zo lijkt sindsdien de enige voorwaarde om een FDA commissaris te worden dat ze een tijd bij Monsanto in dienst zijn getreden of bij één van de farmaceutische kartels van deze georganiseerde misdaad.

 de jaren negentig: Monsanto besteedt miljoenen om de federale wetgeving te veranderen die dit misdaad syndicaat “vermomd als bedrijf” verbied om dioxinen, pesticiden en andere kanker-veroorzakende gifstoffen in het drinkenwater te dumpen. Hoe dan ook,  ze worden  ontelbare keren aangeklaagd voor het veroorzaken van allerlei ziektes bij werknemers aan de productielijnen en de mensen in omringende gebieden waar Monsanto actief is wat onder andere leidt tot aangeboren afwijkingen bij baby’s.

Met de lijkzakken gevuld met massale miljarden winsten over de lijken in de kast, is  $100 miljoen dollar aan proceskosten tenslotte  “collateral damage”  een schijntje als te betalen prijs voor de exorbitante winsten waarmee hun misdaden worden beloond. Niet meer dan wisselgeld bij  de toch al lage kosten die deze wijze van zakendoen met zich meebrengt. Met dank aan de FDA, het Congres en het Witte Huis, doet het bedrijf dan ook zeer goede zaken.
Zo goed dat Monsanto zich lachend laat aanklagen voor hun betrokkenheid in experimenten op nietsvermoedende burgers waaronder het injecteren van radioactief ijzer aan 829 zwangere vrouwen voor een studie naar de effecten hiervan. Overigens wederom in opdracht van de militaire sectie van de Amerikaanse overheid.

 want pus1994, de FDA keurt nogmaals strafrechtelijk Monsanto’s nieuwste gedrocht, het synthetische  Growth Hormone rBGH, vervaardigd uit een genetisch gemodificeerde E. coli bacterie, die het proces van de productie van melk bij een melkkoe imiteert. Ondanks de voor de hand liggende verontwaardiging van de wetenschappelijke gemeenschap vanwege de gevaren. Natuurlijk, beweert Monsanto dat zieke pus melk, vol met antibiotica en hormonen niet alleen veilig, maar eigenlijk goed voor u is!

Erger nog, zuivelondernemingen die deze giftige koeiepus weigeren in hun product te verwerken en labelen  als ‘rBGH-vrij’ worden door Monsanto  voor het gerecht gedaagd, omdat (hou je vast) het hen een oneerlijk voordeel geeft over concurrenten die dat wel deden. In wezen, is wat Monsanto zei “Ja, we weten dat rBGH mensen ziek maakt, maar u doet aan concurrentievervalsing doordat uw product aantoont  (adverteert) dat het niet in uw producten voorkomt.” Huh!?

Het jaar daarop, begint deze onderneming  met het produceren van GGO-gewassen die resistent zijn tegen hun giftige herbicide Roundup. Roundup-ready canola olie (koolzaad), sojabonen, maïs en BT-katoen komen massaal op de markt, gebrend en gepositioneerd als zijnde veiliger en gezonder alternatieven voor hun biologische non-GGO-rivalen. En mét succes, het publiek vreet deze leugen als een school bloeddorstige piranha’s.  Propaganda werkt. Een sluitend bewijs hiervan is dat vandaag de dag meer dan 80% van de canola op de markt een verscheidenheid aan GGO’s is.

Met een uitgebreide internationale structuur voor uitdijende zaden van de genetische revolutie en de rechtstreekse financiering van de Rockefeller Foundation, waren de agribusiness en de achterban van de genetische revolutie klaar voor de volgende stap. De consolidatie van de wereldwijde controle over de voedselvoorziening van de mensheid. Het project van het maken van GGO gewassen op de globale agrarische markt was de oprichting van een nieuw handhavingssysteem vanuit een instelling die boven de nationale regeringen zou staan. De nieuwe instelling die in 1995 haar deuren opende, werd de wereldhandelsorganisatie (WTO) genoemd.
F. William Engdahl in zijn boek “Seeds of Destruction” 

 Een paar dingen die je zéker wilt  voorkomen  in uw dieet zijn GGO soja, maïs, tarwe en canola olie, ondanks het feit dat veel “natuurlijke” gezondheidsdeskundigen beweren dat het bij de laatste gaat om een gezonde olie. Dat is het alles behalve,  maar u vindt het als vervuiler van veel producten in de schappen van de supermarkt.

Omdat deze genetisch gemodificeerde gewassen zijn ontworpen voor ‘ zelf-pollinatie,’ hebben ze geen aarde of bijen nodig om zich te reproduceren. Het is net zoiets als seks met jezelf hebben om zwanger te raken en je zelf voort te planten. Ja, Monsanto houdt wel van zelfbevlekking en wil blijkbaar ook hierin de pret bederven. Maar alle grapjes terzijde, ook hier weer heeft Monsanto schijnbaar nóg een verborgen agenda, en dat is dat de wereld bijenvolken uitsterven.

wij slikken dit nietMonsanto weet dat vogels en vooral bijen, roet gooien in de GGO maaltijd die zij de wereld willen voorschotelen. Hun monopolie wordt vanwege het vermogen van bijen om planten te  bestuiven, bedreigd door natuurlijk voedsel. Dit “bedrijf” neemt met minder dan de “volledige overheersing van – en controle over de wereldvoedselketen” geen genoegen.
” Wanneer een bij probeert een genetisch gemodificeerd gewas of  bloem te bestuiven, wordt deze vergiftigd en sterft”. De ineenstorting van de honingbij kolonieën wereldwijd is een internationaal erkend feit en is al gaande sinds de dag dat genetisch gemodificeerde gewassen werden geïntroduceerd.

Ter bestrijding van de beschuldigingen dat zij opzettelijk deze doorlopende genocide van bijen veroorzaakt, koopt deze “hofleverancier van Mephisto” Beeologics op, het grootste bijen onderzoeks-bureau dat bestond, welke was gewijd aan het bestuderen van “het verdwijnen van het bijenkolonies” fenomeen en waarvan uitgebreid onderzoek het bio-gedrocht Monsanto steeds verder als de dader ontmaskerde als de primaire dader! Na dat, was het “bijen, welke bijen? Hélemaal niks aan de hand hoor. Het gaat prima met de bijen.!” Nogmaals, dit is allemaal niet verzonnen, was dat maar zo! Dit is niet uit de lucht gegrepen, sla de links in dit artikel er maar op na.

monsanto bad eggMedio-jaren ‘ 90, besluit Monsanto om zichzelf opnieuw uit te vinden en de focus te richten op  de beheersing van de voedselvoorziening in de wereld door middel van kunstmatige, biotechnologie. Alles voor het behoud van de Roundup-melkkoe om te voorkomen dat deze marktaandeel zou verliezen op minder-toxische herbiciden. Roundup is namelijk zo giftig dat het “niet-GGO”-gewassen, insecten overige dieren en de gezondheid van de mens vakkundig om zeep helpt, en tegelijkertijd het milieu. Hoe efficiënt!
Omdat Roundup-ready gewassen zijn ontworpen als giftige pesticiden vermomd als voedsel, hebben ze het verboden in de EU, maar niet in Amerika! Is er enig verband tussen dat en het feit dat Amerikanen, ondanks de enorme bedragen die worden gestoken in  de gezondheidszorg, collectief de ziekste mensen in de wereld zijn? Natuurlijk niet! Onnatuurlijk wel!

 Zoals Monsanto’s plan vanaf het begin was, zouden alle niet-Monsanto gewassen worden vernietigd, boeren over de hele wereld worden gedwongen alleen de giftige terminator zaden te gebruiken. In ieder geval zorgde Monsanto ervoor dat boeren die weigerden om met hen in zee te gaan werden gedreven tot faillissement of anders een rechtszaak aan hun broek kregen wanneer de wind hun akkers met Monsanto’s terminator zaden hun biologische akkers vergiftigden.

Omgekeerde wereld. “Wij zijn Monsanto; mission statement: We zetten alles op zijn kop.
Dit gaf het bedrijf een monopolie, zaad van terminatorgewassen en Roundup waren tot elkaar veroordeeld doordat GGO-gewassen niet in een niet-chemische omgeving kunnen overleven zodat boeren werden gedwongen om beide te kopen om hun oogst  en investering niet te verliezen.

BANNER150Hun volgende stap was om miljarden te besteden aan het wereldwijd opkopen van zo veel zaadbedrijven als mogelijk, daar terminator zaadbedrijven van te maken in een poging om elke rivaal uit te roeien en zoals het er uit zag, biologisch voedsel over heel de aardbol uit te bannen. Volgens Monsanto zouden alle levensmiddelen onder hun volledige controle moeten vallen en genetisch gemodificeerd moeten zijn of ze zijn niet veilig om te eten!  Hiertoe werd dan ook druk gelobbied bij overheden en de hiervoor bestemde autoriteiten om dit in de vorm van wetgeving aan de wereldgemeenschap op te leggen. 

Nu zou je denken dat het bedrijf trots zou zijn op hun GGO-voedsel en dat zij dit aan hun werknemers op zou dienen, maar dat doen ze niet. In feite, heeft Monsanto verboden dat genetisch gemodificeerde levensmiddelen worden geserveerd in hun eigen medewerkers cafetaria’s. Monsanto antwoordde ter verklaring slapjes “Wij geloven in keuze.” Wat zij werkelijk bedoelen is: “we willen de hulp niet doden.”

Ze pretenderen geschokt te zijn wanneer de vraag van critici in de wetenschappelijke gemeenschap wordt gesteld of gewassen die genetisch gewijzigd zijn met de genen van zieke varkens, koeien, spinnen, apen, vis, vaccins en virussen  gezond zijn om te eten. Het antwoord op die vraag is uiteraard een zeer grote “no way!”

Monsanto_or_Organics_Cartoon_CroppedHet is kennelijk wel heel goed om derde wereld landen en Amerikanen deze gemanipuleerde “Frankenfoods”  als voedsel op te dringen als een middel om honger te beëindigen, aangezien dode mensen het niet nodig vinden om te eten! Ik wed dat de meeste mensen die Monsanto inmiddels wel kennen de gedachte delen dat Monsanto duidelijk op eugenetica en genocide gericht is, in tegenstelling tot het verstrekken van voedsel dat zich blijvend voor de wereld zal inspannen. Net als in Monsanto partner Disney’s Sleeping Beauty geeft de boze heks de mensen de vergiftigde appel om ze voor eeuwig te doen slapen!

2000:Rond deze tijd bepaalt Monsanto het grootste deel van de wereldmarkt in GGO’s. De Amerikaanse overheid spendeert intussen honderden miljoenen voor de financiering van sproeien vanuit de lucht van Roundup, en creëert daarmee enorme ecologische verwoesting. Het fenomeen van duizenden dode vissen, vogels en andere diersoorten tegelijk begint zich rond dezelfde tijd voor te doen na dagen van spuiten als ook respiratoire aandoeningen en kankersterfgevallen bij mensen enorm gingen pieken. Maar dit wordt als een ongewoon toeval beschouwd zodat het sproeien aanblijft. Als u al dacht dat Monsanto en de FDA een en dezelfde waren, dan kunt u zich de vraag stellen hoe betrouwbaar onze huidige politici (en de hierdoor aangestuurde overheden) zijn en deze aan het trieste lijstje toevoegen. U kunt zich daarbij inmiddels ook afvragen hoe objectief de corperate” media is in dit alles. Overigens is Nederland een van de weinige landen waar het gebruik van Roundup sinds kort aan banden is gelegd. 

De “alsmaar door muterende mastodont”  blijft doorgroeien: Monsanto fuseert met Pharmacia & Upjohn, vervolgens scheidt zij zich van chemische bedrijfsvoering en rebrand naar een landbouwbedrijf. Ja, dat leest u goed, een chemisch bedrijf waarvan de producten het milieu hebben verwoest, door de jaren heen miljoenen mensen en dieren in het wild hebben gedood wil ons nu doen geloven dat zij veilig en voedzaam voedsel produceren, dat mensen niet langer zal doden of verzwakken. Dat is uiterst moeilijk te verkopen, dat is waarom ze groter blijven groeien door middel van fusies en geheime partnerschappen.

Omdat rivaal DuPont te groot zou zijn als bedrijf om te  worden toegestaan om met Monsanto te fuseren, vormen ze in plaats daarvan een “stealth partnerschap” waar elk instemt met het laten vallen van bestaande octrooi rechtszaken tegen elkaar en juist wordt ingezet op het delen van GGO technologieën voor wederzijds voordeel. In lekentaal; samen zou men veel te machtig worden en politiek verbonden voor de rest van de markt en zouden zij een virtueel wereldwijd monopolie hebben, inzake de landbouw;

monsanto

Niet alles is rozengeur en maneschijn daar het monstertje Santo herhaaldelijk wordt aangeklaagd voor honderden miljoenen dollars voor het veroorzaken van ziekte, zuigeling misvormingen en desastreuze milieudelicten  veroorzaakt door illegaal dumpen van allerlei PCB’s in grondwater, en voortdurend liegen over productveiligheid- u weet toch, de dagelijkse gang van zaken. It’s just business.

Het monster blijkt hardnekkig en moeilijk te verslaan. Het begint met indienen van vindingrijke rechtszaken tegen boeren waarvan het beweert dat ze inbreuk doen op hun terminator-zaad octrooien. In vrijwel alle gevallen zijn ongewenste zaden door de wind gedragen op landbouwgrond door naburige terminatorzaad-geplaatste boerderijen.

Niet alleen vernietigen deze afschuwelijke zaden de biologische boeren gewassen, door de dure rechtszaken gaan ze failliet, terwijl het Supreme Court lagere gerechtelijke uitspraken teniet doet en Monsanto elke keer in het gelijk stelt.

Op hetzelfde moment, begint het concern met het indienen van patenten op technieken voor varkens fokken, claimend dat dieren gefokt op enig vergelijkbare wijze, met hun octrooi,  hen eigendom zou verlenen. De waanzin had haar top nog altijd niet bereikt. Met deze octrooiaanvragen werd duidelijk dat ze wilden beweren dat alle varkensfokkers in de hele wereld, inbreuk zouden maken op hun octrooi.

Het wereldwijde “corpera”terrorisme breidt zich vervolgens uit naar India als op 100.000 boeren die door GGO gewas mislukkingen bankroet gegaan zijn, zelfmoord plegen door het drinken van Roundup, zodat hun gezinnen in aanmerking komen voor het uitbetalen van overlijdensverzekeringen betalingen. Als reactie hierop maakt het monster gebruik van de situatie via de media om een nieuw project te lanceren. En zo kleine Indiase boeren te helpen door het doneren van de eigenlijke oorzaak die misoogsten in het land in de eerste plaats veroorzaakt hebben! Forbes noemt vervolgens Monsanto “onderneming van het jaar.” Misselijkmakend, maar waar.

Ook verontrustend is dat Whole Foods, de corporatie die zichzelf als organisch, natuurlijk en eco-vriendelijk merk verkoopt, dit juist allesbehalve is gebleken te zijn. Ze weigeren propositie 37 te steunen, Californië’s GGO-etikettering maatregel die Monsanto en de GGO-broeders uiteindelijk een halt toe heeft kunnen roepen.

Waarom? Omdat Whole Foods al een tijdlang in bed met Monsanto, in het geheim de planken vullend met veel te dure frauduleus adverterende “natuurlijke & organische” onzin tjokvol GGO’s, pesticiden, rBGH, hormonen en antibiotica zit. Dus, uiteraard willen ze niet de verplichte etikettering, dat zou hen blootstellen als de fraudulente  “whore Foods” die ze werkelijk zijn en verkopen!

Echter, toen meer dan twintig biotech-vriendelijke bedrijven zoals WalMart, Pepsico en ConAgra onlangs een ontmoeting hadden met FDA ten gunste van verplichte etiketteringsvoorschriften, nadat ze met hand en tand  juridisch hadden gevochten om Prop 37 te verslaan, ziet Whole Foods  een kans om haar gezicht te redden en wordt de eerste supermarkt-keten om de verplichte etikettering van GGO-producten aan te kondigen een feit .. in 2018! ! Uh, Bedankt voor niets, hoer eh..whore, nou ja u begrijpt vast wat ik bedoel.

En als u denkt dat haar verwanten plotseling een geweten ontwikkeld hebben, dat is aan u. Sterker nog, ik hoop het van harte. Vanuit ons hart zijn we allen verbonden, en heeft ieder een rol te vervullen, hoe paradoxaal deze ook lijkt, van liefde en verbinding. Reëel gezien  reageren ze gewoon op de publieke verontwaardiging over de nederlaag van Prop. 37 door het vervaardigen van misleidende GGO-etikettering wetten om elke echte verandering te omzeilen, en spelen de vermoorde onschuld.

Om nog verder bij te dragen aan de schade en schande tonen  Monsanto en hun partners in crime hun minachting aan de rest van de wereld door met Archer Daniels Midland, Sodexo en Tyson foods, de voedsel veiligheid Modernization Act van 2009: HR 875 te schrijven en vervolgens zelf te sponsoren.

MonsantObamaDeze strafrechtelijke “act” geeft de corporate bio-industrie een virtuele monopolie positie en controle over alle levensmiddelen al in de groei fase, met inbegrip van iemands eigen achtertuin, en levert zware boetes en gevangenisstraffen op voor degenen die geen gebruik van chemische stoffen en meststoffen maken. President Obama heeft besloten dat dit redelijk klonk en gaf zijn goedkeuring.

Met deze Act beweert Monsanto dat alleen bepaalde genetisch gemodificeerde levensmiddelen veilig zijn en organische of homegrown voedingsmiddelen potentieel ziekten verspreiden, daarom zal het bestaan ervan voor de veiligheid van de wereld moeten worden weg-gesaneerd. Als GM pesticidebollen eten hun idee van veilig voedsel is, dan hoop ik maar dat de rest van de wereld  slim genoeg om hun portie te weigeren.

Terwijl verdere openbaringen met betrekking tot deze kwaadaardige reus en zijn ware bedoelingen worden onthuld, vervaardigde Monsanto de belachelijke HR 933 voortdurende resolutie, ook wel bekend als de Monsanto Protection Act,
Deze wet komt er in feite op neer dat Monsanto zonder gevolgen cq sancties haar GMO gewassen op de V.S. kan loslaten, ongeacht de eventuele schade en verwoesting die het aan de natuur en het milieu (en tegenwoordig op de laatste plaats) de volksgezondheid mocht toebrengen. Het federale hof, de regering kan werkelijk niets uitrichten indien Monsanto zou besluiten haar activiteiten verder voort te zetten. Feitelijk plaatst deze wet Monsanto boven de constitutionele wet en maakt haar zelfs machtiger dan de overheid. Hmm, op zoń moment zou je je toch moeten afvragen wie er werkelijk de machtigste man is op aarde.

Er komt een tijd dat als een bedrijf te ver gaat, de wereld terug duwt… hard! Monsanto is hier inmiddels toch wel een school voorbeeld van. 

Veel landen blijven Monsanto veroordelen wegens misdaden tegen de menselijkheid en hebben hen de toegang tot hun land ontzegd, ze over het geheel genomen vertellend : ” maak de f #< k dat je weg komt en blijf weg!”

gmo no likeDe wereld is begonnen te ontwaken voor het feit dat het niet wil dat dit monster de controle over de wereldwijde productie van voedsel krijgt gewoon omwille van de winst. Nee, het is duidelijk geworden door meer dan een eeuw van dood & vernietiging de feiten voor zichzelf spreken dat  de gezondheid van de mens en het milieu geen onderdeel uitmaken van het Monsanto’ businessmodel, ook al beweren zij zelf van wel. Maar deze bewering laat dan wel een erg merkwaardig resultaat zien. Graag zouden we hen het voordeel van de twijfel gunnen, hoor en wederhoor tenslotte, echter tot dusver zien we vooral een  interessante verdraaiing van de feiten. Noem mij dan maar cynisch, maar volgens mij beperkt Monsanto zich niet enkel tot het manipuleren van voedsel.

De naam Monsanto zelf in het Latijn, wat  “mijn heilige,” betekent, onthult al wat kan verklaren waarom critici vaak op hun beurt de zaak op hun beurt weer omdraaien door Monsanto gekscherend “Mon-Satan.” te noemen.

Nog meer “samenzweerderig interessant” is dat vrij metselaars en andere occulte samenlevingen nummers toewezen aan elke letter in ons systeem van het Latijnse alfabet in een zes systeem. Onder dat nummeriek-systeem, wat denk je dan bij Monanto , natuurlijk 6-6-6! Wellicht nooit de intentie, maar wel opmerkelijk.

Weet dat alles niet verloren is. Steeds meer mensen laten zich geen rad voor ogen meer draaien en melden zich aan het voorportaal van het grote ontwaken. En zelfs hier, zijn velen begonnen opvallend terug te slaan door te protesteren tegen en afwijzing van het wangedrocht GGO. Zij maken de keus om hun eigen voedsel te groeien (in eigen tuin/balkon, stadstuinprojecten of met buurt en vrienden in een gezamenlijke permacultuur-tuin. Ook zie je dat winkelen op lokale boerenmarkten en streekgerechten in plaats van de ketens van Monsanto-ondersteunde corporate kruideniers en grootgrutters meer en meer ontstaan.

De ontwakenden zijn ook beginnen te zien dat ze misleid zijn door corporate bedriegers en federale criminelen binnen de regering, vergiftigd door teveel macht, controle en hebzucht, die heeft geresulteerd in de oprichting van een draconisch, haast niet te controleren beest.

En als de mensen tegen stemmen, door te kiezen GGO vergif niet te kopen, worden de tentakels van “de MonsantOctopus” stuk voor stuk langzaam maar zeker weggehakt. Ik hoop daarbij dat degenen die aan het hoofd staan van deze machtige corporatie tot inkeer mogen komen of vervangen door wijze mensen met de juiste kennis en zakelijk inzicht die leven vanuit hun hart, en diep respect voor de natuur en al het leven. Hoe dan ook, bewustwording en niets meer zomaar slikken voor zoete koek is wat de heerschappij van terreur voor goed beëindigen zal! Dat kan op twee manieren, door een evolutie in denken of door een revolutie die uiteindelijk niemand wil, maar vanaf een bepaald punt onafwendbaar zal zijn.

Bronnen:

(1,3) http://bestmeal.info/monsanto/company-history.shtml

(2) http://www.sourcewatch.org/index.php/Monsanto

(4,5) http://www.pfnh.org/article.php?id=65

Bron artikel:

http://www.wakingtimes.com

8 gedachten over “Monsanto, ruim een eeuw producent van dood en verderf”

  1. Wat een klus om dit alles uitgezocht te krijgen en wat een moed om dit openbaar te maken! En nu zoveel mogelijk mensen zover zien te krijgen dat ze het helemaal uitlezen en de noodzaak inzien om het te delen en…. om direct stappen te ondernemen om het monster aan te pakken. Ik heb jouw link gedeeld en heb me gestort op de wilde eetbare planten en jouw boodschap draag ik uit aan groepen die mijn tuin komen bewonderen, vol met bloemen, groenten en vooral ook wilde planten. Europa lijkt ook al klaar te zijn voor Monsanto. Dank voor al jouw onderzoek en moed en vooral het delen! Je staat er niet alleen voor. Warme groet, Ineke

  2. Dank je Ineke en Sandra, het was inderdaad een klus, dank voor jullie support. Gelukkig sta ik er ook niet alleen voor, en had ik zonder hulp al deze informatie ook niet kunnen inventariseren in het artikel. Een deel heb ik ook van het Engels naar het Nederlands vertaald. Persoonlijk vind ik het een schande dat zo een bedrijf, uberhaubt bestaansrecht heeft. En dat is niet alleen naar de directe daders toe, dat is vooral aan het adres van iedereen die het verrekt verder te kijken dan zijn neus lang is, en vanuit zijn/haar comfortzone alles afwijzen dat niet strookt met hun op aannames gebaseerde werkelijkheid. Waardoor de leugen (waar of niet) volledig vrijspel krijgt om te regeren.

  3. Zoveel mogelijk doorsturen is de boodschap, zodat er veel mensen wakker worden. En kunnen zien wat voor monster monsanto is. Dank je wel om dit voor ons op een rij te zetten.

  4. Wat een klus om uit te zoeken, en neer te schrijven! Chapeau! Wat wel lastig is is dat sommige stukken de zinnen niet heel duidelijk zijn, of woorden ontbreken. Misschien nog eens nalopen?

    1. Dank je, dit was inderdaad een taaie klus, ik ben op zich wel gewend iets uit het engels te vertalen, waar ik dan beduidend minder moeite mee heb. Een deel is inderdaad ook eigen research, bronnen gecheckt, gezocht,heb ook een en ander daarvan geintegreerd en veel weer geschrapt en herschreven, een behoorlijke puzzel kan ik je zeggen. Maar het is voor een goed doel. Veel van de originele artikelen uit mijn research waren nogal stellig, dat is in mijn artikel ook nog wel te merken, lastig om dan de objectiviteit te behouden bij zo’n overvloed aan vastgelegde content van een multinational die inmiddels zo nauw aan de Amerikaanse overheid zijn verbonden wat al heel merkwaardig is, maar zich volgens zoveel getuigenverslagen zó misdadig schandalig heeft misdragen.Ze zijn overigens wel actief bezig hun straatje schoon te vegen. Als je deze site van ze moet geloven dan zijn ze een smetteloos bedrijf en een groot voorbeeld voor de rest van de wereld. En die paar missertjes heel ver in het verleden, daar is allemaal een verklaring voor waarbij het overigens niet aan henzelf lag dat dingen misgingen. Noem mij dan maar cynisch, maar volgens mij beperkt Monsanto zich niet enkel tot het manipuleren van voedsel. http://www.monsanto.com/pages/default.aspx Maar neem niets aan ook niet van mij. Onderzoek en oordeel zelf.

  5. Beste Paul en lezers, ik vind het moeilijk te geloven dat de mensen die hier reageren met zulke complimenten strooien als ze het artikel daadwerkelijk gelezen zouden hebben… En ik vind het ook moeilijk te geloven dat je trots bent op de manier waarop je het vertaald hebt. Alles onder de vouw staat zo vol met taalfouten die alleen maar met een vertaalmachine gemaakt kunnen zijn (Google translate gebruikt?) dat ik me nauwelijks kan voorstellen dat je er genoeg tijd in hebt gestoken om überhaupt te weten waar het eigenlijk over gaat. Dat klinkt allemaal heel hard maar ik weet in dit geval echt niet hoe ik het anders moet zeggen. Je bent duidelijk begaan met de mensheid en het milieu en dat vind ik hardstikke goed, maar daarom vind ik het des te erger om te zien dat je zo op een dwaalspoor bent geraakt. Een groot deel van de zogenaamde feiten in bovenstaand stuk zijn maar half waar of totaal niet. Sommige zijn wel gewoon waar hoor, en monsanto is ook zeker geen bedrijf met schone handen, maar de rode draad in dit verhaal is regelrecht afkomstig uit de paranoia verhalen die overal op Internet rondzwerven en die (soms) net overtuigend genoeg klinken om goede mensen zoals jij zover te krijgen dat ze het vuurtje verder verspreiden waardoor er weer nog meer foutieve informatie op het web komt te staan. Het is een enorme olievlek geworden. Verspreid het nou niet als je het helemaal niet zeker weet.
    Goed. Excuses voor de harde toon maar dat gedeelte van mijn reactie sloeg vooral op je “vertaalwerk”. Doe met de rest wat jij denkt dat goed is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *