Last van hartritme stoornissen?

Geef uw lichaam wat het werkelijk nodig heeft.

Dit artikel is tevens de boekreview van week 24: Vitaminen voor Nederland

Bij hartzwakte/falende hartfunctie kunnen de volgende voedingssupplementen worden ingenomen.

  • Vitamine C: Levert energie voor de stofwisseling van elke cel, voorziet de moleculedrager van de vitamine B-groep van noodzakelijke bio-energie.
  • Vitamine E: Beschermt tegen oxidatie, beschermt de celmembranen.
  • Vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12 en biotine: Bio-energiedragers voor de celstofwisseling, in het bijzonder voor de hartspiercellen, verbeteren het lichamelijke prestatievermogen.
  • Coënzym Q10: Belangrijke ‘’ademhalingsenzym’’ voor de stofwisseling van elke cel, speelt een belangrijke rol bij het functioneren van de hartspier omdat daar vanwege de pompfunctie zeer veel bio-energie word verbruikt.
  • Carnitine: Verschaft bio-energie voor de ‘’krachtcentrale’’ (mitochondrium) van miljoenen cellen.
  • Taureine: Een natuurlijke aminozuur; Een tekort aan taurine is vaak de oorzaak van hartzwakte.

In Europa lijden meer dan 10 miljoen mensen aan onregelmatige hartslag  (Aritmie). Aritmie wordt veroorzaakt door een stoornis in het gebied van waaruit de elektrische prikkels voor de samentrekking van het hart uitgaan. Soms wordt deze stoornis veroorzaakt door een beschadigde plek in de hartspier, bijvoorbeeld een hartinfarct. In de meeste gevallen is de oorzaak van een onregelmatige hartslag onbekend. Aritmie met onbekende oorzaak komt zo vaak voor, dat daarvoor een speciale diagnose is bedacht: ‘’paroxysmale aritmie”.
Bij vormen van aritmie met lange pauzes tussen de hartslagen krijgt de patiënt vaak een pacemaker. In andere gevallen wordt hartspierweefsel dat ongecoördineerde prikkels genereert, tijdens een katheterisatie ‘’drooggelegd’’ en daardoor als oorzaak van de stoornis geëlimineerd. De meest voorkomende oorzaak van een onregelmatige hartslag is een chronisch tekort aan vitaminen en andere voedingssupplementen in miljoenen hartspiercellen die de elektrische impulsen voor de hartslag regelen. De gevolgen daarvan zijn hartritmestoornissen.
Als uw onregelmatige hartslag mede wordt veroorzaakt door een tekort aan essentiële bouwstoffen, zal er na een optimale inname van vitaminen  in relatief korte tijd verbetering intreden. Behalve de voedingssuppleties  die iedereen zou moeten gebruiken, kunt u het beste magnesium, carnitine en coënzym Q10 innemen, waarvan de werking al in talrijke wetenschappelijke onderzoeken en klinische studies is aangetoond.

In tegenstelling tot de meeste dieren kan de mens veel vitaminen, mineralen en sporenelementen niet of in onvoldoende mate zelf in het lichaam zelf aanmaken. En: in tegenstelling tot de meeste dieren kan de mens een hartinfarct krijgen. Heeft u zich weleens afgevraagd, wat die samenhang voor u betekent?

De meeste dieren kunnen zelf in hun lichaam vitamine C in grote hoeveelheden aanmaken.
Deze vitamine is van zeer groot belang voor een optimale productie van collageen en andere stabiliteitsmoleculen in het lichaam en het levert een bijdrage aan de stabiliteit van bindweefsel, dat in de vaatwanden en hartspierweefsel voor komt. Vitamine C helpt op die manier bij het behoud van een sterke vaatwand.
Wij mensen daarentegen kunnen geen lichaamseigen vitamine C aanmaken en zijn aangewezen op de vitaminen die we met onze dagelijkse voeding binnen krijgen.

Dat is naar mijn mening echter veel te weinig. Daarbij komt dat bij de huidige voedingsgewoonten, de verminderde kwaliteit van de voeding en de bodemgesteldheid de hoeveelheid vitaminen in de voeding steeds minder wordt. Ik ben van mening dat het gevolg voor ons mensen is, dat het steeds moeilijker wordt met de voeding voldoende vitamine C op te nemen voor de aanmaak van voldoende bindweefsel en het behoud van een sterke vaatwand. Dat is mijns inziens de hoofdoorzaak van het feit dat hart- en vaatziekten zich uitbreiden.

Heden ten dage nog typische volksziekten als hartinfarct, beroerte, hartritmestoornissen, hoge bloeddruk, diabetes en doorbloedingsstoornissen kunnen naar min mening binnenkort al verleden tijd zijn. De toepassing van hoog gedoseerde voedingsstoffen helpt bij het behoud van gezonde cellen en weefsel en ondersteunt op natuurlijke wijze de behandeling van reeds aanwezige gezondheidsklachten.

Tot nu zijn meer dan 200.000 mensen over de hele wereld overtuigd door eigen ervaring. U bent welkom ook deel uit te maken van de groep mensen die hun gezondheid zelf in de hand nemen.

Dr. Matthias Rath

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *