Wetten worden gemaakt door mensen die politiek bedrijven, niet door mensen met gezond verstand

Wetten worden gemaakt door mensen die politiek bedrijven. Niet door mensen die hun gezond verstand gebruiken in het belang van haar burgers.

De VVD aanhang kwam in opstand toen bleek dat er een inkomensafhankelijke zorgpremie voor het ziekenfonds zou komen. De leden van de VVD in rep en roer en Rutte draaide het in een afspraak van de nieuwe coalitie met meneer Samson snel weer terug. Dus geen inkomensafhankelijke zorgpremie. Het politiek bedrijven is belangrijker dan te zien of de burger er beter van kan worden.

In het Catshuis weigerde het CDA om aan de eis van de PVV te voldoen om de ontwikkelingsgelden voor de oudere Nederlandse burger te besteden. De PVV trok bij die weigering van het CDA de stekker uit het 1e Kabinet Rutte.

Beide bovenstaande voorvallen zijn typerend voor het misselijkmakend politiek spel. Het heeft niets maar dan ook niets met het gebruik van het gezond verstand te maken.

Elk Kabinet heeft haar eigen ideeën over hoe het zou moeten en probeert samen met de hun dan bevallige bondgenoten weer een stoet aan zinloze wetten er door heen te drukken. Wet op wet wordt gestapeld zonder eens te kijken op welk moment die wet niet meer naar behoren functioneert.

Ook de privatisering van de zorgkosten is een grote ramp gebleken. Gedacht werd destijds dat door de privatisering uiteindelijk de zorgkosten minder zouden worden. Niets is er van over gebleven van de belofte dat de zorgkosten zouden dalen en de burger goedkoper uit zou zijn. De zorgpremie ging zo zwaar omhoog dat meer dan 380.000 mensen die premie niet meer kunnen betalen.

Als klap op de vuurpijl werd ook het eigen risico schrikbarend verhoogd en dat is voor een normale burger ook al steeds moeilijker op te brengen.

En om het nog gekker te maken staan we als burgers toe dat de (zorg)verzekeringsmaatschappijen een nog groter spaarkapitaal van bijna 12 miljard in de oude sok hebben zitten. Verder jaarlijks bijna 5 miljard uitgeven aan advertenties en andere commerciële zaken zoals sponsoring voetbalclubs etc.

Dit alles in afstemming met de overheid die achterover leunt en met genoegen ziet dat dit land afglijdt. Als overheid wetende dat je die argeloze murw gebeukte burgers van alles door de strot kunt duwen.

Burgers die wel gruwelijk veel mopperen, maar niet in staat of bereid zijn om de gezamenlijke politiek eens de laan uit te sturen.

Wat denkt u dat er gebeurt als er een half miljoen mensen het initiatief nemen om heel duidelijk aan te geven dat het zo niet langer kan. Het zweet zal de politieke elite door de bilnaad lopen als daar een half miljoen mensen als een groot wapen richting de politiek dreigt. Als een half miljoen mensen op een zaterdag of zondag samenkomen om een duidelijk signaal af te geven dat het huidige systeem op de schop moet.

Welk systeem het dan ook wordt, het moet ten gunste van de Nederlandse burger zijn en hoe kun je dat beter aftasten dan in een bindend referendum voor te leggen: Hoe willen wij een Nieuw Nederland vorm geven?!

Dat we politiek Den Haag op de een of andere manier plat leggen en het niet meer accepteren dat er over onze rug wetten worden gemaakt die de burger niet dienen.

We moeten Den Haag het vuur zo na aan de schenen leggen dat de politiek begrijpt dat de burger zelf heel goed in staat is om aan te geven hoe we verder willen met een beschaafd Nieuw Nederland.

Waarin de burger zelf aangeeft hoe we dat doen. Dat wij als burgers zelf bepalen wat goed voor ons is en niet dat een stel verknipte politieke figuren dat in een smerig spel ons nog langer door de strot duwt.

Wetten worden gemaakt door mensen die politiek bedrijven. Niet door mensen die hun gezond verstand gebruiken in het belang van haar burgers.

Laten wij als burgers maar bewijzen dat we dit spel van helder nadenken beter beheersen dan die politieke regenten die ons land op dit moment de afgrond injagen.

Een land is zo sterk, als de binding van de burgers onderling.

Gr, Sjef Smeets

2 gedachten over “Wetten worden gemaakt door mensen die politiek bedrijven, niet door mensen met gezond verstand”

  1. Er is al jaren geen ziekenfonds meer. Alles wordt “geregeld” (lees: bekokstoofd) door particuliere verzekeringsmaatschappijen, vermoedelijk gesteund door de regeringsleden met aandelenportefeio;;es die er dehalve belang(en) bij hebben. In Nederland geen corruptir? Ik geloof er geen snars van, Corruptie is een van de wereldwijde problemen die deze kolerecrisis in de (grijpgrage) hand (en)hebben gewerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *