Rusteloos? Geen stress, neem een voetenbadje.

Hebben jullie de laatste tijd ook zoveel stress, ik wel en dat gaan we proberen terug te dringen. Vandaag maak ik een gifvrije helende scrubzout voor de voeten. Want wie wil nu niet heerlijk verzorgde zachte voeten als je open schoenen of slippers aan hebt? Verwen jezelf of je partner dan met deze heerlijke ” geneeskrachtige kruiden scrubzout ” voor je voeten.

scrubIngrediënten:

2 kopjes ( liefst bitter zout, omdat deze vol natuurlijke mineralen zitten) , anders Keltisch zout,
als je echt niet anders hebt gewoon zeezout.

8 druppels etherische lavendel olie,

6 druppels etherische munt olie,

2 druppels etherische eucalyptus olie,

2 druppels etherische rozemarijn olie,

1 eet lepel gedroogde lavendel,

1 eet lepel gedroogde munt blaadjes,

1 eetlepel geraspte gedoogde citroenschil,

1 eetlepel gedroogde smeerwortel. ( smeerwortel bij mij verkrijgbaar, sterk helend )

voetjesPak een schone pot met goed afsluitbare deksel en voeg 1 kopje zout toe. En de etherische olie druppels.
Meng dit goed. Voeg de rest van het zout en de gedroogde kruiden toe. Meng alles goed door elkaar en klaar is uw scrubzout.
Deze kruiden Samenstelling zorgt ervoor de de voeten tijdens de scrub alle minerale en verzorgende bestanddelen krijgt die ze zo hard nodig hebben. Voordat we de scrubzout gaan gebruiken verwijderen we eventuele nagellak.
We knippen de nagels en dan nemen we een voetenbadje van minimaal 10 minuten om de voeten alvast lekker zacht te maken.

Droog de voeten goed af en smeer daarna je voeten een klein beetje in met een bakje honing gemengd met olijfolie. Als je je voeten goed heb bedekt met een dun laagje dan pak je een halve afgestreken eetlepel uit de pot kruiden scrub. Doe dit boven een handdoek. Goed overal het zout op de voeten wrijven. Grondig masseren en minimaal 10 minuten per voet zodat het helende kruiden mengsel in de voeten kan trekken. Spoel daarna je voeten af en dep je voeten droog. De olie blijft zo nog even zijn werk doen. Het is natuurlijk super leuk om dit met je vriendin of vriend te doen. Of je partner te verwennen met een heerlijke voeten scrub/ massage. Na de scrub merk je echt dat de kruiden hun werk hebben gedaan. Je voeten voelen heerlijk verzorgt aan. Ps: met deze pot doe je zeker een jaar. Heb je ook leuke tips voor een voeten scrub deel die dan gerust hieronder.

Liefs Mandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *