2,5 miljoen ervaren armoede in Nederland

 • 2.5 miljoen Nederlanders leven onder de armoedegrens! Dat staat in een onderzoek naar de ontwikkeling en aanpak van armoede in Europa, dat vrijdag op de internationale dag tegen de armoede is gepubliceerd.platform31
 • Het rapport is een uitgave van Platform31 uit Den Haag, een kenniscentrum voor stedelijke en regionale ontwikkeling, en het European Urban Knowledge Network (EUKN).
  Het risico van armoede en sociale uitsluiting onder kinderen nam afgelopen vijf jaar toe met 1,5 procent tot 17 procent. Inmiddels leven zo’n 604.000 Nederlandse kinderen onder de armoedegrens. Armoede, wat op een wekelijks bezoekje aan de Voedselbank na, leidt tot sociale uitsluiting en een achterstand in de ontwikkeling ten opzichte van hun fortuinlijkere leeftijdgenootjes, zorgt onder kinderen voor ongelijke kansen in het onderwijs en later ook op de arbeidsmarkt”, zeggen de onderzoekers.
 • Hoe lang nog tot de meute zo groot is dat ze samen de democratie vorm kunnen geven? Zouden ze allemaal stemmen, dan vormen ze al een enorm blok. Herverdeling van de rijkdom is geen communisme, het is overleven voor iedereen. Iets dat vooral de allerrijksten die zich nergens om lijken te bekommeren (multi miljonairs maar zéker multi miljardairs) zich eens moesten afvragen. Namelijk, hoe duurzaam hun rol is in de samenleving. Als je een miljard hebt, en deze miljard euro is actief ingezet in de economie van de samenleving, dan is dat duurzaam. Ze creëert banen en verdeeld rijkdom. Als het miljard echter vooral opgesloten zit in papier en vooral dient voor financiële speculatie op de beurs, dan is het asociaal geld.
  starvationGeld is macht. En vooral als het om dergelijke bedragen gaat dan praat je over veel macht. Macht vraagt om verantwoordelijkheid. Maar als blijkt dat je je op rijkdom gebaseerde macht niet wil delen, zodanig dat je enkel investeert in zelfverrijking. Dus onderdeel uitmaakt van de corruptie en graaicultuur, dan verstoor je de natuurlijke balans van overvloed op deze planeet. Die is al verstoord, juist door het type gedrag van lieden die de verantwoordelijkheid van financieële rijkdom niet kunnen dragen. Het morele besluit om je overschotten te gebruiken om alleen maar nog meer rijkdom voor jezelf te creëren, terwijl je met dat geld ook de hongerdood van tientallen duizenden kinderen had kunnen voorkomen (of ander grootschalig leed) maakt indirect medeplichtig hieraan. Het is weer de plicht van de gemeenschap de tyconen op hun eventuele dwaling(en) aan te spreken.Molm Zo keur ik niet goed dat iemand de familie Mol onder druk zet, maar het is wel zo dat vooral John de Mol erg veel geld in papier heeft. Het zou hem niet misstaan als hij (veel) meer voor de samenleving zou doen. (en dan bedoel ik niet nog weer een programma maken waarbij hij vooral duidelijk maakt dat het plebs dom vee is dat hij met een grijpstuiver alles kan laten doen, waaronder zichzelf prostitueren. Zijn programma’s doen vooral denken aan de arena feesten vlak voor de val van Rome.)

utopia badLaten wij dus als de 99% nou eens de wijste zijn, en ons er voor de volle 100% voor inzetten ook de resterende 1% uit te nodigen om weer deel uit te gaan maken van de mensheid.

Bron: Beursbox.nl
Nu.nl

4 gedachten over “2,5 miljoen ervaren armoede in Nederland”

 1. hoi ik ben erik ik zoek al jaaren naar hulp heb een bouwbedrijfje
  maar ik krijg zonder geld het allemaal niet meer recht.
  we leven al jaaren in armoede door een niet door mij veroorzaakte crisis
  door de jaaren heen hebben we een tekort opgebouwd van 20.000 euro
  mijn huis staat verplicht tekoop maar voor een telage prijs .
  volgens de maakelaar zit ik 125.000 onder de markt waarde tis gewoon een schande en dat vind de makelaar ook
  de bank drijgt het in de executie te gooien .nu heb ik een koper
  ik heb woensdag een voorlopig koopcontrakt getekend met een rabovolver op mijn hoofd de rabo belde nog en zij ik moet tekenen anders executie
  ik raak alles kwijt waar ik 30 jaar voor gewerkt heb wat moet ik doen ?
  als iemand me een kans zou geven maar nee ! hoop altijd nog op een wonder ik ben geen opgever maar ik moet nu wel
  kan er wel een boek over schrijven maar daar staat niemand op te wachten ik heb gewoon pech
  als er iemand is die nog kan helpen help

  nou ik wil wel eens weten of er echt miljonairs zijn die ons wil helpen
  ik meen het echt dit is een nootkreet heb nog nooit van me leven mijn hand op gehouden maar nu moet ik
  mijn gezin gaat er kapot aan ik heb nix meer en hoef ook nergens meer aan te beginnen
  ik ben 48 jaar ik schaam me rot had al binnen moeten zijn voor een miljonair is het een schijntje tog ?
  dus ik zou zeggen help elkaar onze regering doet nix er is ook geen vangnet voor mij dus waag het erop
  ik zal je alles laten zien en vertellen hoe het is gegaan
  ons is veel onrecht aangedaan heb al 17 jaar een eerlijk bedrijf in de bouw
  maar tis net of mijn eerlijkeid me nu de das heeft omgedaan
  dit is mijn laatste hoop gr erik ejjansen33@hotmail.com

  1. Erik,

   Zit in een gelijke situatie, Ben eigen ondernemer, ik heb mijn bedrijf opgestart in 2009 na werkeloos te zijn geworden. Met 50 jaar kon ik een nieuwe baan wel vergeten dus mijn eigen broek maar ophouden. In de loop van de jaren mijn huis niet meer kunnen betalen. Deze wordt nu onder volmacht verkocht waarbij ik met restschuld van 130K blijf zitten.Ten kosten van mensen en gezinnen haalt de bank zijn geld wel binnen en zijn winst.

   Ik denk niet dat er miljonairs zijn die je willen helpen. De algemeen geldende mening is “dan had je maar geen schuld aan moeten gaan”. Hoe onterecht dat ook is.

   Je moet er echt zelf uit zien te komen, hulp zoeken waar dat kan. Wij proberen aan alle kanten informatie te vinden over dit probleem maar officiële instanties laten je gewoon in de kou staan.

   Laat wel duidelijk zijn je hoeft je nergens voor te schamen!!!

   Succes.

   1. dankje peter al gun ik het niemand ben tog blij dat ik niet de enige ben en ach ja ik kom er wel boven op maar ik vind het zo erg voor mijn vrouw en kinderen april staan we op straat en kan echt geen woning krijgen geen iedee familie en vrienden heb ik ook niet teminste niet echt dus heb daar nix aan ik probeer nu een caravan te krijgen dus ja baal baal baal stress stress gr erik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *