3 gedachten over “Thema discussie I: Arm en Rijk”

  1. Ook de OESO heeft nu aangegeven dat de inkomensongelijkheid een ernstige bedreiging voor de geïndustrialiseerde economieën is. Een sterke middenklasse is het beste voor een gezonde economie. De steeds rijker wordende elite is de grootste bedreiging. Een grotere bedreiging dan de ook groter wordende onderlaag. In feite is iedere miljardair een teken dat de economie niet meer naar behoren werkt. Er is dan te veel geld in handen van één persoon of één familie gekomen. Beter is het als 1.000 families een miljoen hebben, of 10.000 families 100.000.

  2. Arm en rijk, hier zit meer tussen dan werken voor je geld en je handen uit de mouw. Hoeveel mensen werken keihard voor dat klein beetje geld, laat staan zwaar werk, maar in deze maatschappijen heb je weer verschillen in sectoren, in 1 sector verdien je meer dan een ander, of je nu meer of minder werkt maakt niet altijd wat uit. Daarom heb je o.a. in de economische sectoren meer rijkaards dan iemand die in de agrarische sector werkt, terwijl die je voedsel verbouwt waardoor jij kunt voortleven, maar daarop niks verdient, verdient diegene die zijn voedsel (groothandel) opkoopt en weer doorverkoopt met winst weer goed geld, dus rijk. Onthoud: hoe meer mensen in deze kapitalistische samenleving hoe meer je als 1 persoon/bedrijf je producten kunt verkopen en dus verdien je er goed geld mee, vooral als het prijskaartje hoog is, denk maar aan merken.
    Maar hoe minder mensen, hoe weer minder inkomen in die sectoren. Dit is 1 van de zovelen voorbeelden hoe de economie werkt. Maar weer met weinig mensen in de wereld kunnen rijken geboren worden met hun zoveelste ‘uitvinding’ of trucjes die ze verzinnen, Kijk maar naar slavernij.

  3. Ben blij dat ik geen kinderen op deze aarde zal zetten, scheelt hun al deze ellende. Ze hoeven niet te leven ten koste van andermans leed. Geen de 1 zijn dood is de ander zijn brood, waren er maar meer mensen die zo denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *