Gezond en Lekker: Bananen Pannenkoekjes

2015 is het jaar van de actie. Geen woorden maar daden! Dus niet alleen meer praten over gezond eten maar het vooral ook doen! Dat komt heel erg neer op terug naar de basis. Zo veel mogelijk zelf maken. Geen suiker, minder geraffineerd, minder kant en klaar. Na de shock van wat allemaal niet meer mag (even doorademhalen) komt het besef wat allemaal nog kan en met wat creativiteit erbij zijn de mogelijkheden eindeloos.En gezond is ook lekker! Zoals dit recept:

amerikaanse-pannenkoekjes-zwarte-bessenBananen Pannenkoekjes

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 2 eetlepels havervlokken
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel honing
  • wat melk of water

Doe de havervlokken in de blender en vermaal tot meel. Voeg de banaan, het ei, de honing en de kaneel toe. Vermeng tot gladde massa en voeg eventueel wat melk of water toe om het wat dunner te maken. Het mag een lekker dik beslag zijn.
Verhit wat olie of boter in een koekepan en schep met een juslepel pannenkoekjes in de pan.
Bak ze gaar en smullen maar!

Lekker met geraspte kokos eroverheen of amandelschaafsel. En/of schep wat blauwe bessen door het beslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *