Column – BENNY’s DEBUNKER

benjamin-adamah_bewerkt-1Benny’s Debunker is een column van Benjamin Adamah.
De eerste Benny’s Debunkers verschenen bij Niburu,inmiddels jaren geleden.
De geprinte Debunkers verschijnen in Frontier Life, het nieuwe Green Life Style magazine dat Frontier in januari 2015 lanceert.
Online verschijnen Debunkers bij Soulvability.nl en Wanttoknow.nl.Adamah is energie-trainer,cultuurfilosoof en helpt met zijn bedrijf DOOOZz mensen van stralingklachten en slaapproblemen af.
Websites: www.dooozz.nl       en www.adamah.nl

Stom puberaal idee

een vereniging van belastingbetalers oprichten!

Als een gezin met een puber aan tafel zit, loopt het gesprek soms anders dan iedereen had verwacht. Vooral als er pijnlijke onderwerpen worden aangesneden met de directheid die pubers vaak eigen is. Iets dergelijks overkwam het gezin Grevinga uit de Anske Aptekerstraat in Drachten. Interessant aan het onderstaande gesprek tussen pa Jannus Grevinga, moeder Annelies en hun 16 jarige zoon Tjalle, is dat hun miscommunicatie niet zozeer stoelt op een generatiekloof, maar op het onvermogen om begrippen als realiteit en utopie overtuigend voor de ander te definiëren. En zo vindt er dus enkel een koppige botsing van opvattingen plaats. Toch is de topic van dit gesprek interessant genoeg om te delen.

Zat je weer te gamen?

Ja.

Moet je geen huiswerk maken? Je hebt toch een economietoets morgen?

Heb ik al gedaan.

Wil je nog soep lieverd, anders ruim ik het af.

Nee, dank je. ’t Was heerlijk. Ik moet zo nog aan de slag.

Belasting?

Ja. Ik wil er zo snel mogelijk van af. … En daarom wil ik dat Tjalle zijn economie goed doet morgen. Je staat toch net een 6 Tjalle?

6,3

Kutbelasting…

Jannus!

Het is toch zo. Waar werk je nog voor, vraag je, je af. Voor wachtgelden van Kamerleden. Voor bommenwerpers? Sociale voorzieningen zijn er bijna niet meer. Laats stond op Facebook zo’n prachtige volzin: Als we nu eens belasting gaan betalen om de armoede op te heffen en geld gaan inzamelen voor defensie. Prachtig verwoord!! Geen hond die ook maar een stuiver in de collectebus zou stoppen. Godbetert! Haagse klojo’s.

Waarom stopt niet iedereen gewoon met belasting betalen?

Domme vraag jongen. Dan heb je toch zo een boete van hier tot ginder? En als je die niet betaalt komt de politie je halen. Niemand heeft daar zin in.

Richt dan een vereniging op van belastingbetalers.

Wat?!

Pa, luister eens. Als iedereen in Nederland tegen zijn zin belasting betaalt. Als iedereen die blauwe envelop haat en als niemand het eens is met waar belasting aan besteed wordt, dan richten jullie toch gewoon een Vereniging op. De Nederlandse Vereniging van Belastingbetalers. Heb je zo een paar miljoen leden bij elkaar en dan kun je eisen gaan stellen waar de regering dan wel akkoord mee moet gaan, willen ze nog een klein beetje de schijn van democratie overeind houden. Maak het lidmaatschap 1 euro en dan nog heb je genoeg op korte termijn binnen om professioneel die vereniging te runnen, met website, nieuwsbrief, de hele rataplan. Je schept er zelfs banen mee.

Zo makkelijk is dat niet jongen.

Zo makkelijk is het wel. Een vereniging richt je zo op. Je gooit het op Twitter en Facebook en het is grappig genoeg om RTL-Boulevard mee te halen. ‘t Is superludiek! Je zou er meteen beroemd mee worden.

Mooi bedacht jong, maar dat wordt niks. Wel leuk om over te fantaseren.

In ieder geval leuker dan de hele avond met een sacherijnige kop aan je belasting zitten.

Dit werkt alleen in de fantasie jongen. Later kom je daar wel achter.

Ja, het werkt alleen in de fantasie als iedereen net als jij zegt dat het alleen in de fantasie werkt.

Beetje dimmen makker!

Het is toch zo? Ma?…

Ik denk dat jullie allebei wel een beetje gelijk hebben.

Ja ja. Laat onze Tjalle eerst maar een keer een 8 op economie scoren. Als dit zo’n goed idee was had hij wel een hoger gemiddelde.

Dat is een vuile opmerking! Dat is echt zwak. Zoooo zwak!!!

Het is de realiteit jong!

Jouw realiteit en de realiteit van die slappe, laffe klotegeneratie van jou. Altijd zeiken. Altijd klagen en zeuren op Den Haag en nooit eens origineel of creatief. En maar lekker een derde van je zuurverdiende geld braaf opgeven en laten inpikken door die klote-Rutte.

Godverdomme jong!! Je gaat nu naar je kamer met je grote bek!!!

Loser!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *