The Economist voorspelt niet veel goeds dit jaar. Maar voor wie?

Normaal zou ik geen volledig artikel wijden aan een analyse van de voorpagina van een magazine, maar dit is niet zomaar een blaadje. Het gaat hier namelijk om “The Economist”. Zeg maar zo’n beetje voor de wereld wat Elsevier is voor Nederland. Het clubblad van de elite zou je kunnen zeggen. Grootaandeelhouder van het blad is: u raadt het zeker al, de  Rothschild banking family of England en haar mede-eigenaar de hoofdredacteur en uitgever;  John Micklethwait. Een regelmatige aanwezige tijdens de Bilderberg Conferencies. Een inmiddels publiekelijk bekende “Secret Society” waar achter gesloten deuren voor de rest van de wereld, de machtigste publieke figuren uit de politiek, business & finance en de media het globale beleid uitstippelen. Dat beleid blijft sinds de oprichting in 1954 streng geheim en tot op de dag van vandaag lekte daar nooit iets van uit. Informatie waarvan in ieder geval zéker is dat de top van de mensen binnen The Economist in ieder geval wél over deze informatie beschikken.

Om deze reden spreekt de merkwaardige cover van de eerste editie van 2015 behoorlijk tot de verbeelding. Waarbij het hier duidlijk gaat om en vooruitblik op 2015. Voor wie zich een beetje verdiept heeft in symbool polemiek, weet dat binnen bepaalde kringen deze geheimtaal zich om voor mij onduidelijke redenen (behalve dat die wellicht occult van aard moet zijn) zich vaak recht onder de onwetende neuzen van het publieke domein afspeelt. Je moet alleen weten waar je op moet letten. Maar met een 99% aan cryptogram analfabeten, “who gives a damn?”  Dat de cover iets probeert te zeggen is voor mij wel duidelijk. Wat het zegt, daar ga ik verder in dit artikel op in. Maar wat me vooral bezig houdt is de vraag waarom. Want dat vertelt ook iets.

Is het uit complete minachting en hoogmoed, omdat de boodschappers zo zéker van hun zaak zijn. Ervan verzekerd dat wat er gepland staat voor 2015 onomkeerbaar is?  Is het een waarschuwing? Of dient het een ander doel? Afleiding misschien.. In de jaarhoroscopen die ik inmiddels heb gelezen, waaronder die van Benjamin Adamah en Tom Lescher, maar ook een aantal anderen zie ik veel overeenkomsten. De meest opvallende daarbij is dat in 2015 de elite en de door hen vertegenwoordigde autoriteiten erg zwak staan en flink wat tegenwind gaan ervaren. De troefkaart die deze meester illusionisten vaak uit de mouw trekken dan, is “verwarring” en de mensheid in kampen verdelen. Divide and conquer, het blijft een beproefde tactiek voor de onzichtbare machten in de wereld van onze beleving (in 3D) flink wat invloed uitoefenen. Werkt al eeuwen, en we trappen er steeds weer in.

 

(Een uitvergroting van het plaatje hierboven vindt je hier).

Wat probeert deze eerste editie van The Economist jaargang 172, ons te vertellen? De wat sombere maar vooral sinistere omslag tonen overwegend politieke figuren, fictieve karakters en “popculture” ikonen, die zo goed als zéker het nieuws gaan halen in 2015.

 

Wat echter veel interessanter is, in de afbeelding zien we een aantal begeleidende illustraties die bol staan van de symboliek, die zinspelen op belangrijke concepten en grote gebeurtenissen op het wereldtoneel.

Wat zien we, in een poging de boodschap(pen) te ontcijferen..

Bij de eerste blik op de hele voorstelling zien we Obama centraal staan. Je kunt er als het ware niet omheen, we zien Angela Merkel tussen Obama en Putin in staan. Dat was in feite in 2014 ook al zo. We zien een verwijzing naar de Rugby cup, die dit jaar zal worden gehouden in Engeland, Spiderman slingert vanuit de kant van de toeschouwer het beeld binnen. (wellicht heeft dit te maken met the sequel deel 3 die dit jaar op het witte doek verschijnt.) maar als we zijn baan doortrekken zien we dat zijn voeten zijn gericht op Xi JinPing. De huidige president van China. Genoeg stof tot speculatie, maar we moeten door..want als we verder kijken, zien we een overvloed aan concepten die de moeite waard zijn om eens nader te inspecteren.

De Globe met twee gezichten

Economist2014_cover_“üeol

 

Een helft van de globe staart wat afwezig en stoicijns richting het Westen terwijl de andere helft zich daarover lijkt te irriteren. Verbeeld dit een confrontatie tussen Oost en West? Een aantal andere symbolen versterken dit idee door te verwijzen naar een opkomst  (rise) van het Oosten. Enigszins verontrustend is dat direct onder die geagiteerde globe we een nucleaire paddestoel zien (het soort dat zich manifesteert na de ontploffing van een atoombom)  en daar weer vlak naast de lancering van een spionage satelliet.

Economist2014_cover_“üeol
High tech surveillance en nucleaire oorlogsvoering. The Economist is niet erg optimistisch

De kleur van de gezichten

Als je goed kijkt naar de personages op de omslag, dan zie je dat sommige van de gezichten in full color zijn afgebeeld en de rest in zwart wit. Waarom?

Economist2014_cover_“üeol

 

Onder de zwart wit figuren bevinden zich Putin, Merkel, Obama, Hilary Clinton en David Cameron. Tussen degenen in kleur zien we David Blaine, een jongeman die een “Singapore” banner omhoog houdt. (Singapore is de gastheer voor de SEA games 2015) en dan is er nog een onbekende die een virtual reality bril draagt. Een korte uiteenzetting van deze gegevens onthult dat degenen in zwart / wit, allen deel uitmaken van de elite (waaronder de ISIS figuur die kennelijk voor hen werkt.) en de gekleurden zijn ‘outsiders’. Is dit hoe de elite de wereld ervaart?

De rattenvanger

Economist2014_cover_“üeol

 

Dat de rattenvanger op de 2015 voorspelling prijkt is gewoonweg erg verontrustend. De rattenvanger van Hamelen is een figuur uit de Duitse folklore. Deze legendarische figuur gebruikte zijn magische fluit om de kinderen van de stad Hamelen te betoveren en met zich mee te lokken, waarna er nooit meer iets van hen werd vernomen.

Deze folkloristische figuur daterend uit de middeleeuwen betekent over het algemeen twee dingen: Of hij vertegenwoordigt een pandemie of ander soort catastrofe, met ontelbare slachtoffers, of een complete volksverhuizing. Maar eerlijk gezegd zie ik in deze figuur ook de muziekindustrie die als een moderne variant van de rattenvanger via de massa media onze kinderen betovert en van de ouders vervreemd, recht in de tentakels van jeugdzorg.  Niet geheel toevallig zien we een klein jongetje, direct onder de rattenvangers fluit.

rattenvanger

Naïef kind

 

Het kind met de beduusde wat glazige blik in de ogen, alsof hij allemaal niet kan bevatten wat er gaande is, kijkt naar een spel genaamd: “Panic”  De woorden Federale Reserve “Chi” (Wat waarschijnlijk staat voor China) bevinden zich bovenaan het spel terwijl de woorden “Green light!” (Groen licht”) en “sis!”(Dat voor “crisis” of “Isis” zou kunnen staan, ik wed dat laatste) zich eronder bevinden.  Deze kleine jongen met het speelgoed vliegtuig onder de arm (waarbij ik eigenlijk sterk aan onze eigen premier moet denken) kijkt toe hoe er een ziek potje Plinko wordt gespeeld dat doet denken aan de simultane wijze waarop de onwetende massa hulpeloos toezien hoe een niet aflatende stroom van gebeurtenissen via de massa media en andere propaganda dagelijks over ons heen wordt gestort. De naam van het spel laat weinig aan de verbeelding over, het ultieme doel is wereldwijde paniek te veroorzaken doordat de ene na de andere crisis situatie elkaar opvolgt, door de puppetmasters die het spel domineren. En dat mensen, staat er op de cover van een magazine waar de Rothschilds als grootaandeelhouder vast heel trots op zijn.

Bestrijdingsmiddelen

Economist2014_cover_“üeol

 

Voor Putin langs vliegt een klein luchtvaartuig, met het opschrift: “crop-o-dust” In werkwoordsvorm: Cropdusting, kunnen we uit gaan van het proces waarbij gewassen met insecticieden (in poeder vorm) chemisch of biologisch woorden gesprayed met een luchtvaartuig. In dit geval een drone-achtige helicopter. En jawel recht daaronder is weer een kind aan de beurt: Een Aziatisch kind, dat noodleseet (of komen ze via zijn mond weer naar buiten?)  Misschien gaat de vergelijking wat ver, maar zoek als je nog niet bekend bent met het fenomeen: Morgellons eens op. Wederom: Onbehagen.

Kind:

Economist2014_cover_“üeol

 

China

Economist2014_cover_“üeol

 

Een panda beer draagt een speedo in de kleuren en kenmerken van de Chinese vlag, en in tegenstelling tot een zekere KungFu Panda zien we hier zijn afgetrainde broertje die zijn spieren aanspant. Wellicht om indruk te maken, wat denk ik een manier moet zijn om aan te geven dat China steeds machtiger zal worden. Daarnaast een veel onbeduidendere figuur, gezien de verhoudingen in grootte.. Een Sumo worstelaar, wat zou kunnen duiden op Japan. Nog steeds wel sterk door dat het een batterij tilt die meerdere malen groter en zwaarder is. Maar waar een batterij kracht zou moeten geven, lijkt deze alleen maar een last te zijn. Hoe lang kan de Sumo worstelaar de batterij (Een verwijzing naar de Tepco Kerncentrale in Fukushima misschien?) nog in de lucht houden. Verder is er een overduidelijke indicatie van de + en – polen, wat weer zou kunnen duiden op een shift in de polariteit tussen Oost en West.

 

Spook / Geest

Economist2014_cover_“üeol

 

Vanachter Obama’s been verschijnt een spook dat een magazine leest genaamd Holiday (of misschien is het wel een reisgids)
Waarom plant dit spook, dat zonder twijfel een overleden persoon moet voorstellen, een vakantie. Kan dit betekenen dat de wereldbevolking zó verarmd en afgemat is geraakt dat het enige moment dat ze een vakantie kunnen nemen in het hiernamaals zal zijn? Of is er net als met het lethargische jongetje met zijn vliegtuig een verband met de talloze mensen die op weg naar hun vakantiebestemming zijn verongelukt?  Enge shizzle dit.

Dan zijn er nog genoeg verborgen boodschappen in het volle zicht hier om te ontrafelen.. Maar dat laten we graag aan u over als lezer:  Graag vernemen wij uw persoonlijke visie in zaken die u in dit plaatje opvallen. Daarvoor kunt u onderaan het artikel (even scrollen) uw reactie plaatsen.

Graag besluiten we met de boodschap u dit jaar onder geen enkel beding bang te laten maken, het is gedaan met het huidige paradigma en dat is vooral slecht nieuws voor de machts elite en de door hen aangestuurde schaduwregering. Bluffen en blazen is het enige dat ze nog rest. Het is een ideaal jaar voor een Liefdes revolutie. Vertrouw dus vooral op je eigen kracht en kennis, en laat je niets wijs maken.

 

Update: 2 februari

 

Onze excuses voor het wegvallen van de illustraties in dit artikel. Merkwaardig genoeg zijn de originele bestanden gewist.
We gaan op zoek naar vervangende begeleidende illustraties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *