Break the System

Via de e-mail een persbericht van de organisatie van het inmiddels roemruchte break the system.

Tegenstrijdige berichten die ons over de doelen van dit burger initiatief bereiken, er is overal en dus ook in Nederland in de onderbuik van de samenleving een toenemend gevoel van onvrede en onmacht tegenover de machten die ons allen regeren.

De vraag is van ons uit of BTS een demonstratie is zonder politieke agenda en neutrale standpunten die enkel als outlet dienen voor onvrede in het algemeen, dus consolidatie voor een algemeen belang, of op komen voor de belangen voor weliswaar een grote groep, mensen, maar wel met een Nationalistisch karakter. Met andere woorden gaat het hier weer eens om eigenbelang, gaat het hier om “eigen volk eerst”? of gaat het hier écht om mensen?  Zijn asielzoekers (vanwege het kille asielbeleid in Nederland / Europa) Moslims, Joden, Homo’s  en andere groepen die zich willen uitspreken ook welkom?  Krijgen zij indien zij zouden willen ook spreektijd op het podium om het publiek op het Malieveld toe te spreken?  Zoveel is niet duidelijk. Toch willen wij zelf niet generaliseren, een vraag om hulp wordt bij Soulvability daar waar we kunnen beantwoord. We moedigen het aan de tand voelen van autoriteiten aan en het opkomen voor je rechten en die voor anderen, zolang het motief maar zuiver is, en niemand uit sluit. Wij en zij (dein en sein) Isolationisme supporten wij niet. We vragen ons ook uit eigen ervaring af of demonstreren de oplossing is voor een politiek probleem.

breakthesystemBurgerlijke ongehoorzaamheid in  Den Haag

Break the system heeft in samenwerking met meer dan 30 opstandsgroepen een gezamenlijke actie opgezet ten behoeve van het volk, om het economisch en sociaal verval tegen te gaan in Nederland.

Op 27 januari zal er een eisenpakket en een ultimatum aan de regering worden aangeboden op het Binnenhof. Het eisenpakket is in de afgelopen 5 maanden opgesteld door de ideeën van duizenden burgers samen te voegen tot werkbare en onderbouwde oplossingen, om Nederland uit het economisch en sociaal verval te halen.

Duizenden werknemers die hebben vrij genomen, tientallen bussen uit alle provincies, havenmedewerkers, woonwagenbewoners, truckers, zorghulpverleners, PVV-ers, SP-ers, VVD-ers, directeuren, schoonmakers, politieagenten, leraren, studenten, bijstandsmoeders, bouwvakkers, mensen in rolstoelen en ziekenhuisbedden en laten we de honderden en mogelijk zelfs duizenden gepensioneerden niet vergeten… De opstandsgroepen hebben in totaal meer dan 100.000 online volgers en meer dan 10.000 mensen hebben aangegeven te komen. Allemaal zullen ze 27 januari naar Den Haag komen om te zeggen; GENOEG IS GENOEG!

 

 

stoepkrijtHet aantal mensen wat daadwerkelijk naar Den Haag zal komen is moeilijk in te schatten door de grote hoeveelheid acties die buiten internet om worden uitgevoerd. Denk hierbij aan berichten over 27-januari die op geld geschreven worden, stoepkrijtacties bij winkelcentra en hoge scholen en er wordt momenteel door het hele land geflyerd.

Niet alleen in Den Haag, maar ook in de rest van het land zal burgerlijke ongehoorzaamheid uitbreken. Gemeentehuizen zullen bezet worden, vlaggen zullen half stok hangen en er zullen door het hele land acties gehouden worden om de regering duidelijk te maken dat de maat vol is en dat er vergaande hervormingen doorgevoerd moeten worden.

Kijk voor meer informatie op www.breakthesystem.nl

 

Een gedachte over “Break the System”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *