Lang zal die leven verjaardagsontbijtje

Voor de jarige job!

46 jaar begint al oud en wijs te worden (in ieder geval klinken). Nou ja, het eerste klopt dan wel het tweede moet zich nog bewijzen. En aangezien ‘ouderdom’ steeds verder op lijkt te schuiven. (Omdat we zelf ouder worden of omdat we steeds langer ‘jong’ blijven?) wordt het inzicht in en de behoefte aan gezond eten steeds aantrekkelijker maar lekker blijft daar stevig naast staan!

Wat is het dan geworden:
Een heerlijk vers geperst glas sinaasappelsap met komkommer-wortel rolletjes en Turkse yoghurt met kaki.

Hoe maak je dat?
Voor de komkommer-wortel rolletjes schaaf je met een kaasschaaf lange repen van de wortel en komkommer. Op één van de twee smeer je roomkaas. Dan leg je ze op elkaar en rolt ze op. Prikkertje erdoor en klaar.

KakiVoor de yoghurt heb ik in een leeg jampotje onderin wat stukjes kaki (ook wel sharon fruit) gedaan. Daarop wat rozijnen (5 of 6), geroosterde havervlokken en wat lijnzaad. Dan een schep Turkse of Griekse yoghurt (met 10% vet). Dan weer kaki, havervlokken, wat blauwe bessen. Nog een schep yoghurt en boven op weer kaki, havervlokken en blauwe bessen.
De havervlokken rooster je in een matig hete pan even al om schuddend een paar minuten tot ze iets verkleuren (bruin, niet zwart) en heerlijk gaan geuren.

Een zeer voedzaam ontbijtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *