Week 3: Waarom dieren geen hartinfarct krijgen

In tegenstelling tot de meeste dieren kan de mens veel vitaminen, mineralen en sporenelementen niet of in onvoldoende mate zelf in het lichaam zelf aanmaken.
En: in tegenstelling tot de meeste dieren kan de mens een hartinfarct krijgen. Dr. Matthias Rath, zet in zijn boek: Waarom dieren geen hartinfarct krijgen (en mensen wel) op inzichtelijke wijze uiteen, wat deze samenhang betekent.

De meeste dieren kunnen zelf in hun lichaam vitamine C in grote hoeveelheden aanmaken.
Deze vitamine is van zeer groot belang voor een optimale productie van collageen en andere
stabiliteitsmoleculen in het lichaam en het levert een bijdrage aan de stabiliteit van bindweefsel, dat in de vaatwanden en hartspierweefsel voor komt. Vitamine C helpt op die manier bij het behoud van een sterke vaatwand.
Wij mensen daarentegen kunnen geen lichaamseigen vitamine C aanmaken en zijn aangewezen op de vitaminen die we met onze dagelijkse voeding binnen krijgen.

dieren mensen rathDat is naar mijn mening echter veel te weinig. Daarbij komt dat bij de huidige voedingsgewoonten, de verminderde kwaliteit van de voeding en de bodemgesteldheid de hoeveelheid vitaminen in de voeding steeds minder wordt. Ik ben van mening dat het gevolg voor ons mensen is, dat het steeds moeilijker wordt met de voeding voldoende vitamine C op te nemen voor de aanmaak van voldoende bindweefsel en het behoud van een sterke vaatwand. Dat is mijns inziens de hoofdoorzaak van het feit dat hart- en vaatziekten zich uitbreiden.

Heden ten dage nog typische volksziekten als hartinfarct, beroerte, hartritmestoornissen, hoge bloeddruk, diabetes en doorbloedingsstoornissen kunnen naar min mening binnenkort al verleden tijd zijn. De toepassing van hoog gedoseerde voedingsstoffen helpt bij het behoud van gezonde cellen en weefsel en ondersteunt op natuurlijke wijze de behandeling van reeds aanwezige gezondheidsklachten.

Tot nu zijn meer dan 200.000 mensen over de hele wereld overtuigd door eigen ervaring. U bent welkom ook deel uit te maken van de groep mensen die hun gezondheid zelf in de hand nemen.

Dr. Matthias Rath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *