Open brief aan alle ‘wakkeren’

Lieve ‘wakkere’,

Wat is het duidelijk he? De rotte plekken in de wereld zijn zo zichtbaar dat het bijna pijn aan je ogen doet. Waarom duurt het zo lang tot men gaat inzien dat je gelijk hebt en de verandering komt. Al die jaren van ploeteren en graven. Je bent nog schor van het roepen tegen dovemansoren. Voor gek en raar verklaard en je bleef maar doorgaan. En wat zie je om je heen? Het gaat maar door en de ‘schapen’ lijken hun schouders op te halen en gewoon dát voort te zetten waar jij ze zo tegen hebt gewaarschuwd.

Die nieuwe wereld van gelijkwaardigheid en eerlijkheid waar we allemaal zo naar verlangen is al te zien en te voelen maar nog verre van aanwezig. Dat verlangen is bijna ondraaglijk.
De meesten zijn het eens dat er een kleine groep is die de mensheid in hun greep houdt en misbruikt. En dat de mensheid zo stom is om dat allemaal te laten gebeuren, de schapen.

schaapie

Maar weet je nog toen je zelf aan het begin van het ‘wakker worden’ stond? De ongeloof, de onmacht, de angsten? En weet je nog waar je allemaal doorheen bent gegaan? Helemaal in je eentje vaak, onbegrepen en onbemind. De pogingen tot vereniging met schijnbaar gelijkgestemden mislukten keer op keer omdat ego-gerelateerde kwesties toch hardnekkig de kop opstaken (de des-illusie dat je uitontwikkeld bent komt vaak hard aan!).
Wat zou het fijn zijn geweest als er begrip, steun en vergeving in je buurt was geweest om door de moeilijke tijden heen te komen. Maar dappere strijder als je bent heb je doorgezet!

Nu, ondanks al die moeite is er eigenlijk niks verandert… De wereld is nog steeds vol rotte plekken, sterker nog veel meer, je blijft roepen tegen dovemansoren, gelijkgestemden willen net weer anders dan jij had bedacht… pfff komt het nou nooit goed?

Wat ik wil zeggen is: super dat je de moed en lef hebt getoond om te komen waar we nu zijn! Het was nodig en heeft heel veel gebracht.
Alleen het schreeuwen naar mensen bijvoorbeeld dat ze schapen zijn is nou niet zo heel erg bevorderlijk (en eigenlijk ook hetzelfde als de elite neerkijkend op de massa, naar de mensheid doet?) We zijn met zijn allen getrapt in de val van schijnbaar comfort dat ons is voorgeschoteld en hebben ook veel geleerd daarvan. Het heeft ons ook veel gebracht, bijvoorbeeld de technologische ontwikkelingen kunnen een groeiende wereldbevolking in overvloed laten leven als we allemaal die keus maken.

conspirasheep

Ongelijkheid, oneerlijkheid is pijnlijk en niet meer nodig. (Hoe kan iemand in hemelsnaam genieten van je eigen overvloed als het zo ten koste van anderen gaat?). Iedereen wil toch naar een eerlijke en oprechte wereld!?

Alleen de muur in de wereld die we op dit moment creëren lijkt zo hoog en onverzettelijk dat we de focus daar op houden en hem alleen maar hoger en steviger maken. Terwijl er als je je omdraait een wereld aan mogelijkheden is. Zaadjes beginnen te ontkiemen. Echt vernieuwende projecten ontstaan helemaal out of the box.

Het is er al die verandering! We moeten die verandering alleen nog integreren in onszelf. Vergelijk het met stoppen met roken (als je ooit gerookt hebt snap je dit). De een besluit op een dag te stoppen en verlangt nooit meer naar een sigaret, de ander is jaren aan het strijden. Laten we voor de groep die nog niet bewust met de veranderingen meegaan geduld, vergeving en liefde opbrengen! Zoals jij wellicht gewenst hebt tijdens jou ontwaken kun je dit wel voor een ander doen.

Als ‘de schapen’ het nou nog niet begrijpen kun je dit wijten aan hun stupide volgzaamheid maar je kunt ook een andere manier van uitleggen gaan bezigen. Net zo lang tot de juiste toon is gevonden voor iedereen.

rokende schoorstenen

Gun iedereen tijd! Laaf je aan de doorbraken die je ziet! Vind manieren om bij iedereen door te dringen! Hou vol! En bedenk dat een wereld vol met vermoeide mopperende strijders niet de wereld is die je voor ogen hebt. Leef de droom die je voor ogen hebt, ook al is het op kleine schaal.
We komen er wel in die wereld van gelijkheid (in verscheidenheid) , respect en liefde. Maar dan moet dat wel het uitgangspunt zijn. (Wat niet wil zeggen dat je zijig op een wolkje moet gaan zoemen! Voor velen is stoppen  met roken hard werk en hebben ze af en toe een schop onder hun kont nodig. Maar steun en begrip, zeker van diegenen die weten hoe fijn het is om niet meer te roken helpt ook!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *