Moord, hoogverraad en ja tegen TTIP. Wat is het verschil?

Vandaag neemt het Europees parlement een besluit over toetreding tot de TTIP. Ook in de tweede kamer werd hier gisteren over gedebatteerd.

1 Door de goedkeuringsstemming in het nationale parlement wordt een verdrag een wettelijk bindende tekst. Men noemt dit ‘ratificatie‘ en niet gewoon ‘stemming’ omdat verdragen in tegenstelling tot gewone wetten niet kunnen worden geamendeerd of gewijzigd door het parlement. Verdragsteksten zijn in hun geheel te nemen of te laten. 

Als je daar zit voor het welzijn van je medemens is de keus natuurlijk een “no-brainer”
Het is daarom erg genoeg dat er in Den Haag “volksvertegenwoordigers” tussen zitten, die hebben aangegeven vóór te zullen stemmen. Zélfs als je met je neo-liberale kernkop, het grote geld als einddoel ziet voor de oplossing van alle (wereld)problematiek, zelfs dan zou je met een beetje verdieping in de materie, weten dat je hiermee het paard van Troye binnenhaalt.
Waarbij de deur met een rode loper wagenwijd wordt opengezet voor de plunderaars, woekeraars, gangsters en economische hitmen die al menig stukje paradijs op aarde hebben veranderd in de hel.

Zeer gewaardeerd en eerbiedwaardig tuig: Hierbij overhandig ik u plechtig, met een rode strik erom, de sleutel van de stad. Denkt u na het plunderen, als u de stad weer verlaat, nog wel even aan de portier
. Wat verwachten een Rutte en een Wilders nu van een bond van transnationale plutonome oligarchen, waarvan je het resultaat  van hun bandeloze “marktwerking” kunt toetsen aan de markt waar ze volledig hun gang konden gaan en waar nu niets meer te halen valt. Namelijk de Amerikaanse.

Is is te laat

Als je enig gezond verstand zou hebben, waarom zou je economisch gezien (en ook anderzijds) de finale stap willen nemen naar Verarmerikanisering? Uit heeele betrouwbare bron (de NOS en DNB) vernemen we dat we er economisch gezien weer helemaal bovenop zijn in Nederland. Nou mensen haal je opgepotte geld maar uit je sok of ouwe matras en besteed het nu het nog kan, want zodra het TTIP verdrag hier van kracht is, (net als de TTP in Amerika) zul je er weinig meer mee kunnen. Want dit is dan ons voorland: Cijfers over de werkelijke inflatie in de VS, uitgegeven door Chapwood Investments laten zien dat de economie van de VS sinds 2011 is gekrompen met 21,4%.

Dit is (cutting through the crap) in het kort gezegd, waar een pro TTIP stem op neer komt. Moord met voorbedachte rade. De moord (wat er nog van over was) op onze democratie. Een stem vóór kan zonder omwegen worden beschouwd, als hoogverraad. Iedereen met een twitteraccount die dit ook begrijpt raad ik aan vanmiddag via twitter deel te nemen aan een offensief om kamerleden nog wat besef mee te geven. (Twitter accounts staan onderaan dit artikel)

Maar daar is nog niet alles mee gezegd. Want wat net zo erg is (of misschien nog wel erger) is dat het ook moord is op u en mij, en vooral onze kinderen. Genocide in feite. Dat gebeurt nu al. Dankzij diezelfde vertegenwoordigers van de krijtstreepmaffia, die dadelijk om economische belangen (van de elite) onze economie om zeep helpen.
Want om ons, terwijl wij machteloos, monddood, wanhopig en stijf van de oxidatieve stress toekijken, van onze bezittingen te ontdoen, is niet genoeg. Kennelijk is het economisch belang dat we lekker dood mogen vallen óók nogal hoog.
Op de dag dat er over het TTIP “vrijhandelsverdrag” wordt gedebatteerd en gestemd  komt het programma Zembla vanavond met het vervolg op hun eerdere uitzending uit 2013, waarin zij toonde dat zwangere vrouwen in Nederland niet werden voorgelicht over de risico’s van de vele hormoonverstorende stoffen die tot op de dag van vandaag te vinden zijn in de blikjes van onze doperwtjes, bespoten fruit en groente, plastic speelgoed en veel bad – en cosmetische producten. Welke bovendien zich ophopen in ons leidingwater omdat onze waterzuiveringsinstallaties het er niet uit krijgen gefilterd.

gmo meal

Tot dusver aantoonbare gevolgen:  Deze stoffen kunnen het hormoonsysteem in de war brengen waardoor kinderen later vruchtbaarheidsproblemen krijgen. Ook borstkanker, zaadbalkanker en bepaalde stofwisselingsziektes worden hiermee in verband gebracht.

Na anderhalf jaar komt het woord hormoonverstorende stof nog steeds niet voor in de voorlichtingsfolder. Waarom niet?
Wetenschappers worden er moedeloos van. Volgens hen draait alles om de economische belangen van de Europese industrie. Want om hormoonverstoorders uit alle producten te halen kost miljarden. Daarom beginnen toxicologen en artsen een tegenoffensief en maken de balans op voor onze volksgezondheid. Ze berekenen wat het kost om ziektes te behandelen waarvoor men nu duidelijke aanwijzingen heeft dat een deel ervan veroorzaakt wordt door hormoonverstoorders. Met schokkende conclusies. Zembla onderzoekt de gevolgen van het uitblijven van goede voorlichting en waarom de overheid nog steeds geen maatregelen neemt tegen hormoonverstoorders, terwijl bijvoorbeeld de Deense overheid dat allang, wel doet.

Minister Schippers van VWS vertegenwoordiger van de farmaceutische, Chemische en Voedingsindustrie werd gevraagd naar de reden hiervan. Schippers wilde hier niet voor de camera op reageren en liet schriftelijk weten, dat het allemaal niet nodig is, en liever gewacht wordt om redenen die bij nadere bestudering nog wel een aantal jaar vertraging zullen opleveren, in het voorkomen van de jaarlijkse schade aan de volksgezondheid die de hieraan verdienende veroorzakers duidelijk niet van plan zijn om te gaan betalen of te compenseren.

ZEMBLA – Hormoonverstoorders woensdag 10 juni 2015 om 20:25 uur bij de VARA op NPO 2

 

Voor twitter:

De Lijst met twitteraccounts van MEPs
CDA
@Esther_de_Lange
@WimvandeCamp
@LvNistelrooij
@jeroen_lenaers
@AnnieSchreijer
CU/SGP
@petervdalen
@BasBelderMEP
D66
@SophieintVeld
@Gerbrandy
@MarietjeSchaake
GroenLinks
@judithineuropa
@BasEickhout
PvdA
@paultang
@a_jongerius
@KatiPiri
Partij voor de Dieren
@anjahazekamp
PVV
@MJRLdeGraaff
@VickyMaeijr
@olafstuger
SP
@DdJong
@AnneMarieMineur
VVD
@hansvanbaalen
@CvNieuwenhuizen
@jhuitema

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *