Hart nodig, met spoed!

Break the System-Armoede en Armoede in Nederland vragen uw aandacht voor het volgende!

Dringende oproep aan alle burgers in Den Haag;

Vanaf April 2015 is Els na een verblijf van 4 maanden in het hospitaal dakloos geraakt omdat door de plotselinge aard van haar opname, er een achterstand in de huur van haar woning is opgetreden. Hierop is zij door de betreffende woningbouw vereniging zonder pardon op straat gezet met haar twee kinderen. Sindsdien is zij dakloos. Zij kan geen aanspraak maken op een uitkering of andere sociale voorzieningen hierdoor aangezien je daarvoor in Nederland dient te zijn ingeschreven op een fysiek adres. Dit is voor de gemeente voldoende reden om Els en haar kinderen aan hun lot over te laten.

 

Els heeft tussen december 2014 en april 2015 twee keer een herseninfarct gehad , en is lichamelijk nog altijd niet hersteld, dit zeer schrijnend verhaal heeft onze hoogste aandacht, en doen wij een beroep op het menselijk deel van Nederland op uw dringende hulp.

sociale armoede

Op de facebook groep “Break the system Armoede” en facebook “Break the System Overijssel” is hier al eerder aandacht aan gewijd en een oproep geplaatst om in actie te komen en dit noodlijdende gezin te helpen. Waar onmijdelijke behoefte aan is is direct levensonderhoud (eten. liefst houdbare producten) Hulp komt mondjesmaat op gang maar niet snel genoeg. De voedselbank wijst haar aanvraag af, vanwege dezelfde protocollen als die van de gemeente.(geen woonadres en (dus)  geen uitkering). Op dit moment woont zij tijdelijk in het geheim bij een vriend in, die eveneens leeft onder het bestaansminimum, en het risico loopt zijn uitkering hierdoor te verliezen. In deze situatie kan Els zichzelf en haar kinderen niet onderhouden! Wettelijk zijn zij dakloos.

Dit kan toch niet waar zijn mensen? Vooral omdat nog niemand op de oproep heeft gereageerd tot dusver. Wie wil er houdbaar eten doneren voor dit gezin(2 personen) zodat zij even vooruit kunnen totdat de hulpverlening opgestart is?
We hebben iemand bereid gevonden die inzamelpunt wil zijn in Den Haag, hier kunnen donaties heen gebracht worden. Het gaat om etenswaren donatie, GEEN GELD!

Wil je wat doneren? je mag Tina Kruize een persoonlijk bericht sturen voor adres gegevens inzamelpunt!

Hopende op jullie hulp!

Tina & Eline

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *