Hongerstaking Hannah. Een update.

Het artikel Hongerstaking als laatste middel tegen een hardvochtige overheid van 11 augustus jl. heeft met name binnen de gemeente waar zij woont, veel stof op doen waaien. In deze open brief aan haar kwelgeesten gaf Hannah van Gelder duidelijk te verstaan dat voor haar de maat vol was richting gemeente en UWV betreffende de toepassing van de zgn. participatie wet op haar persoon. Dit had ingrijpende gevolgen voor niet enkel de kwaliteit van haar bestaan, maar zelfs het recht op een bestaan überhaubt geweld werd aan gedaan.
Het besef dat dit fenomeen zich niet tot een pijnlijk misverstand isoleert, maar op dagelijkse basis en op steeds grotere schaal dit hardvochtige beleid (deze “Participatiewet” ) wordt toegepast op juist diegenen binnen onze samenleving die het al moeilijk hebben en worstelen met de waan van alledag, deed Hannah besluiten:

De maat is vol, hier moet iets aan gebeuren en dan niet door een denkbeeldige kampioen van het volk, die dat voor iedereen weleens eventjes gaat fixen. Hannah is van het type “Put your money where your mouth is”  En zelfs zonder geld, is dat voor haar geen probleem. Zonder geld, geen eten. Een dagelijkse realiteit inmiddels voor velen die in dit land onder de armoede grens moeten leven. In hongerstaking gaan om de boodschap over te brengen naar degenen die via ons belastinggeld royaal worden betaald om de machinaties van het ambtelijk apparaat te besturen dat bestaat dankzij het voorwendsel om ons: De burger, het Volk te bedienen.

De harde realiteit is echter dat het apparaat momenteel wordt misbruikt om over mensen heen te walsen. Misschien wat lastig te zien vanachter een gepantserd loket, en in een aantal gevallen moeilijk te aanvaarden dat het degenen die zichzelf alleen maar toe eigenen wat ze anderen ontzeggen, wat kan schelen. Maar Hannah gunt hen ondanks het spoor van verdriet en misére dat ze achter zich laten, het voordeel van de twijfel. Door een statement te maken. Door de aandacht te vestigen op een destructief beleid. Een beleid dat nergens toe dient, behalve de uitvoering van een monsterlijk van bovenaf opgelegd beleid, dat we op wereldwijde schaal uitgevoerd zien worden. Tijd om op te staan. En ook al weegt ze nog maar zo’n 35 kilo, Hannah gooit haar gewicht in de schaal. Wie volgt? 

Hoi allemaal,

Sorry dat het alweer even geleden is maar had een enorme behoefte aan rust en zoals eerder aangegeven; een blokkade van alters die me daar dan wel toe dwingen, tenslotte beschermen ze mij al bijna mijn hele leven.
Hieronder een aangetekende brief zoals vandaag ontvangen van het UWV….ik ben uit de WIA per 13 aug. 2015
Houd gelijk in dat er weer dezelfde betalingsproblemen gaan ontstaan daar ik tot 31 aug. WIA heb gekregen!
Ik val nu onder de IVA (Inkomensverzekering Volledig en duurzaam Arbeidsongeschikten).
Dat is dus 75% van mijn WIA uitkering…wat toch al bijna niets is!
Dus….wéér minder inkomen, gezeik met de Belasting over de Toeslagen etc etc!
Of ik nu niet kan eten door de overheid of door mijn hongerstaking….maakt dat wat uit?
Honderdduizenden mensen in dit land waar zó alle leven word uitgezogen, buiten de maatschappij geplaatst, kinderen die hier in diepe armoe opgroeien en nergens aan mee kunnen doen, ouderen die niet de juiste zorg krijgen, chronisch zieken en gehandicapten, mensen die alleen staan met hun kinderen, met gehandicapte kinderen….de lijst is zo eindeloos lang!
Wat ik doe heeft geen donder met politiek te maken maar met humaniteit, woede om een overheid die van hoog tot laag de Grondwet aan alle kanten met voeten treed door mensen met een enorm ego, een totaal gebrek aan respect voor de burgers in dit land die de meest enorme onzin staan uit te kramen en er geen been in zien om gewoon keihard te liegen.
Woede over het feit dat o.a. een burgemeester, of andere overheids-dienaar op een hogere post, gewoon ontslag kan nemen en gewoon even E. 109.000,00 op kan strijken als hij na 2 jaar ontslag neemt (en geen moer gepresteerd heeft) terwijl
een gewone burger bij ontslagname om welke reden dan ook helemaal géén cent krijgt….terwijl je er dus wél voor betaald nietwaar.

brief uwv hannah 2
Het vervolg op de reportage is onderaan dit artikel geplaatst.

 

 

DE 19DE DAG HONGERSTAKING

Met mij gaat het ondertussen wel ok hoor, zolang ik maar met de woef op sjouw kan, beestjes verzorgen en mijn ocd´s kan uitleven.
Zal wel wat rustiger aan moeten proberen te doen maar ja….de aard van het beestje nietwaar
Bij de medische controle afgelopen dinsdag bleek dat de hartfunctie minder goed is ( dat voel ik ook) dus wat meer rust is wel geboden. Ondertussen heeft het artikel in de Gorkumse Courant héél wat losgemaakt en ben ik bezig met mijn volgende zet uit te werken.
Want zeg nou eerlijk….niemand denkt toch hoop ik dat ik stilletjes blijf zitten?
Ik heb geen honger, geen trek….het went ook gewoon.
Ik houd me aan de gemaakte afspraken wbt vocht en neem ook mijn medicatie gewoon in….dat moet wel.

Ik hoop dat jullie mijn verhaal en updates blijven delen en de
media er mee bombarderen!
Vergeet niet dat dit niet alleen over het heden gaat maar óók om de toekomst…en die van jullie kids.

UWV brief Hannah 1

UWV brief hannah 3

Aanvulling UWV UPDATE: WAT ER NIET KLOPT IN DE REDENERING VAN HET UWV;
In 2009 ben ik door het UWV telefonisch! afgekeurd omdat duidelijk was dat ik niet meer zou kunnen werken.
Ik ben toen op het kantoor in Dordrecht bij de keuringsarts mijn handtekening wezen zetten onder de papieren.´
Na ongeveer een minuut of 5 zei de man al dat ´´ het zelfs in die paar minuten praten wel duidelijk was dat werken nooit meer mogelijk zou zijn ´´.
Ook in de uiteindelijke rapportage werd dat duidelijk gesteld.
Dus….100% niet meer werken! Niet 80 tot 100%! Er word alléén maar gekeken naar het loon van de 3 mnd vóór de ziekmelding. In mijn beroep meld je jezelf niet zomaar ziek, je laat je patienten en collega´s niet in de steek…de zorg werd al helemaal uitgehold.
Daarbij komt dat lange sterfbedden een andere aanpak vereisen en steeds hetzelfde gezicht voor de patient héél belangrijk is…je krijgt een enorme band met elkaar én de familie.
Dus van héél veel uren (soms wel 60 tot 67 uur) per week ging ik door mijn ziekte, operatie´s etc steeds minder uren werken totdat ik nog maar op zo´n 24 uur kwam en uiteindelijk totaal ben ingestort.
Zelfs tussen operatie´s door stond ik na een week of 2 wel weer te werken.
De IVA-uitkering….Inkomensvoorziening Volledig en duurzaam Arbeidsongeschikten.
Het UWV stelt gewoon: u bent 80 tot 100% arbeidsongeschikt! u heeft géén of slechts kleine kans op herstel! (Excuseer…staat er niet duidelijk ´Volledig en duurzaam arbeidsongeschikt?)
Verder staat er een WIA bedrag gemeld dat mijn maandinkomen zou zijn van E. 1.201,91…..nou, daar kom ik anders al 8 jaar niet aan, sta ik al die tijd al om te vechten.
Ze hebben het zelfs gepresteerd om jarenlang krap E. 611,00 p.m. te storten!
In de uitspraak van de keuringsarts staat duidelijk; ´ ….is naar mijn mening client in redelijkheid niet verwijtbaar te achten dat de eerder verstuurde vragenformulieren niet zijn terug gestuurd. ´ ´ ….het handelen van client is haar niet verwijtbaar te stellen.´ Nu ga ik dus van het kleine beetje dat ik krijg gewoon even 25% verliezen…gestraft voor het niet meer productief kunnen zijn.
Wat dat in zou houden? Slapen bij het Leger des Heils, beestjes weg…alles kwijt. Sorry als het verhaal wat geëmotioneerd over komt. 

 

5 gedachten over “Hongerstaking Hannah. Een update.”

 1. Het geld is namelijk voor belangrijker zaken nodig, voor griekenland 5 mijard, en voor de asielzoekers die hebben voldoende te eten een dak boven hun hoofd en 240 euro zakgeld in de maand en hoeveel niet naar de voedselbank want zij krijgen het eten gewoon geserveerd in het de COA, geen geld zorgen en ze hoeven ook niet af te wassen
  Dit alles ten verdienste van alshabab partij, PVDA, die dacht samen te werken met VVD,
  Ook de VVD zorgt erg goed voor de maatschappelijke uitersten, directeuren die te veel verdienen mogen hun salaris houden en mensen die gevaar lopen zijn in mens zielig en moeten goed verzorgd worden , maar ondertussen wordt het zorgstelsel stap voor stap ontmanteld tot een ieder voor zich systeem.Hiermee creeren dieze partijen een voedingsbodem voor antisemitisme

 2. Ernstige complexe psychische problematiek? Ik geloof daar niet zo in. Je kan in je jeugd veel meemaken waardoor je makkelijk psychische stempels accepteert. Veel later ontwikkelt een mens pas echt waarbij men zich kan gaan realiseren dat de meeste stempels zijn bedacht…. voor geld.

  Lieve Hannah, ik begrijp je tegenreactie zo goed, want je ziet je leven al heel lang niet meer zitten. Geen hulpverlener die werkelijk voor je klaar staat. Het is alleen zo vreselijk dat jij je leven hiervoor extra op het spel moet zetten (na de klappen van de overheid) om gehoord te worden, om mensen wakker te maken dat het zo niet langer meer mag gaan. Ik vrees echter dat het nog jaren en jaren duurt voordat er veranderingen volgen. Want niemand staat op. Geen lef, geen actie. Ik hoop met heel mijn hart dat er een Hulpverlener, Ambtenaar of Minister met een HART contact met je opneemt voor een oplossing voor jou zodat jij je hongerstaking kan staken. Want ik kan het werkelijk niet aanzien dat een ziek lijf nog meer achteruit gaat.

  Maar ik weet, je hebt nog een droom voor de vele mensen die hetzelfde doormaken als jij: Spreektijd in de Tweede Kamer! Dus mensen, deel haar strijd over de menselijkheid van de overheid. Hoe eerder Hannah haar “betoog” bereikt (en dat mag geen weken meer duren!!), hoe eerder zij deze hongerstaking kan staken!

  Hannah, I wish you a dream come true in this misery.

 3. Dag Hannah,

  wat moet ik zeggen complimenten wat knap, of wat moedig.

  maar ikzelf heb dit jaar ook de overweging gedaan en nu ik hiernaar zocht honger/uwv vond ik jou verhaal.

  het is vernederland en zoals hierboven word beschreven 250euro zakgeld en eten van de staat. enz enz etc etc.

  met de vaste lasten verzekering en dergelijke ben ik tot op 1 rekening na blut en leeft van ong. 280 euro.
  ikzelf ben ook arbeids ongeschikt heb een wajong en honger en kan om psychische redenen niet meer aan het werk.

  geen geld overhouden maar structureel te kort komen, ziekenhuis is er niet meer bij. dan maar geen operatie of iets dergelijks dringends. te duur als je niet beweegt en veel slaapt kom je net rond. dus leven is verruild voor overleven.

  Leef met je mee.

  Liefs een Lotgenoot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *