Wie is toch die mevrouw die elke dag over dolfijnen schrijft?

Halverwege augustus 2015 ben ik weer begonnen met mij langzamerhand voor te bereiden op het nieuwe jachtseizoen op dolfijnen in Taiji, Japan. Niet alleen ik maar samen met mij verwachten heel wat dierenvrienden veel slachtpartijen voor menselijke consumptie en de dramatische gevangenneming van veel dolfijnen voor dolfinaria van over de hele wereld. De orders liggen alweer klaar. Dit hele proces in The Cove is hartbrekend. Ervaringen van mensen die daar ter plekke die hel hebben meegemaakt, zullen dat hun hele leven niet meer vergeten. De geluiden, de kleuren, de reuk van dood en verderf staan in hun hoofden en harten gegrift. Het komende half jaar (van september 2015 tot maart 2016) zal ik weer proberen een dagelijks verslag uit te brengen. Daarbij wil ik op voorhand de meest voorkomende vragen beantwoorden. Ik begrijp gevoelens van verdriet, onmacht, boosheid, woede maar ik hoop dat u dat niet zult projecteren op alle Japanners. Japan is een groot land en de meesten van hen weten niet eens wat zich jaarlijks afspeelt in Taiji.
 
Van wie krijg ik mijn informatie?
De informatie verkrijg ik van de Cove Guardians (Sea Shepherd Cove Guardians Page (official)) en de Cove Monitors (Ric O’Barry’s Dolphin Project). Zij zijn daar (jaarlijks) een half jaar ter plekke en doen “slechts” verslag. Ze voeren geen harde actie omdat ze dan zonder pardon de cel in worden gesmeten en het land worden uitgezet. Voor de vrijwilligers gelden strenge gedragsregels zodat in ieder geval de wereld ooggetuige kan zijn van het drama dat zich daar jaarlijks afspeelt. Daarnaast laat ik mij ook inspireren door Dos Winkel (Sea First Foundation) en Wietse van der Werf (The Black Fish). Verder lees ik veel.
De grafische vormgeving is afkomstig van het FLOD (For The Love of The Dolphins – FLOD). Zij plaatsen elke dag een foto in de kleur van de stand van zaken van die dag. Blauwe Cove, Zwarte Cove of in het ergste geval een Rode Cove afbeelding. Dit is niet om mensen te choqueren maar om in één oogopslag te weten wat er zich die dag heeft afgespeeld.
 
Word ik betaald?
Nee, ik word niet betaald. Ik behaal geen persoonlijk gewin uit mijn handelen ten behoeve van de dolfijnen. Ik ben ook geen lid van welke organisatie dan ook, dat om alle schijn van partijdigheid weg te nemen. Wel ben ik goed bekend met en in diverse dierbeschermings/rechten organisaties.
Zijn megastallen niet veel erger?
Er zijn helaas vele vormen dieren- en mensenleed en ik wil het ene niet met het andere ‘vergelijken’. Dat noemt men leedconcurrentie …. Op andere terreinen zijn weer andere mensen en organisaties actief. Ik ben ook tegen mensenleed, tegen politiegeweld, tegen de banken die ons kapot maken etc. etc. etc. Een stap tegelijk en een ieder moet doen waar hij of zij goed in is.
 
Voor wie schrijf ik?
Ik schrijf voor die mensen die zich nog niet bewust zijn of niet bekend zijn met wat er zich onder andere in Taiji, Japan afspeelt. Ik richt mij dus eigenlijk niet tot mijn ‘dierenvrienden’
 
Wat doe ik zelf om dierenleed te vermijden?
Zelf eet ik geen vlees, vis, eieren, melk, kaas, honing of om het even welk dierlijk product. maar durf niet te beweren dat ik 100 procent veganistisch ben. Maar het is wel mijn streven. En nee, ik ben geen zombie, heb een normale huidskleur en sport aardig wat af. Het maakt me zeer gelukkig! Ik ben gezond en mis geen seconde de consumptie van vlees.
Ik bezoek geen dolfinaria, circussen, dierentuinen of andere themaparken waar dieren zijn opgesloten voor ons vermaak!
Naast het verslaan van de drama’s rondom de havenstad Taiji, voer ik zeer regelmatig acties bij het BPRC in Rijswijk (dit onder de bezielende leiding van het EDEV) alwaar men nog steeds meer dan 1.600 aapjes houdt om er allerlei dierproeven op te verrichten (waaronder het zogenaamde reuma model).
 
Ik ben zeer regelmatig met andere activisten te vinden bij rechtszaken en demonstraties aangaande diverse misstanden. Van de Beagelreddende ADC-ers tot de Justice for Mitch Henriquez demonstratie en het behoud van de Vloek. Ook ben ik wel eens te vinden in Harderwijk, om bezoekers van het dolfinarium duidelijk te maken dat dolfijnen in vrijheid horen te leven. Radio maken is en blijft mijn passie en ik heb mijn stem voor de dieren laten horen via Argusoog Radio, Frontier Radio en Finding Voices Radio. Door persoonlijke omstandigheden werd mij dit stukje verslaggeving tijdelijk net even te veel.
 
Waar ben ik nog meer te bereiken?
Op mijn Facebook pagina Hear Hear Reporting deel ik over meer zaken dan alleen over de dolfijnen. Daar komen ook zaken aan bod als fracking, gezondheid, vers nieuws, reportages van acties en ja, ook nog meer dierenleed. U bent van harte welkom.
 
Waarom schrijf ik eigenlijk?
Ik zou graag die mensen willen bereiken die zich echt niet bewust zijn van het dierenleed dat zich onder andere in Japan afspeelt. Zodat mensen met hun zuur verdiende geld hun macht terugpakken om zo deze moordpartijen te stoppen. Deze zinloze jacht gaat door omdat enkele gewetenloze figuren hier vreselijk veel geld aan verdienen, ten koste van deze prachtige medebewoners en uiteindelijk ook ten koste van ons zelf. Want als de oceanen doodgaan, gaan wij ook dood. Die enkelingen dus, die verdienen het meeste geld door de verkoop van levende dolfijnen. Ga daarom niet naar dolfinaria! …… Hermie Saeijs, Hear Hear Reporting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *