Solidair met Hannah. Teken de petitie.

Sinds het artikel op Soulvability waarin Hannah van Gelder haar hongerstaking aankondigde en toelichtte, is er veel te doen geweest rondom Hannah’s moedige besluit. Hannah ken ik niet anders als een vrouw met enorme ballen en als zij iets besluit dan gaat ze er ook echt voor.

Dat neemt niet weg dat het daarmee allemaal heel makkelijk is, en dat zij in haar inmiddels 115 dagen sinds haar hongerstaking (waarvan beweerd wordt dat dit medisch helemaal niet kan)  geen behoefte zou hebben aan steun. Sterker nog die steun (al is het maar morele steun) is een voorwaarde bij het verwezenlijken van Hannah’s doelen. Voor wie haar volgt, mag duidelijk zijn dat Hannah dit niet doet voor haarzelf, en dat haar motivatie is, een lans te breken voor alle mensen in dit land die tussen wal en schip vallen, dankzij de absurde regelgeving en uitvoerende instanties die deze vaak onmenselijke en harteloze (maat)regelen toepassen op liefst weerloze burgers. Althans  daar lijkt de voorkeur naar uit te gaan.  Hannah is ondanks haar 30 kilo schoon aan de haak en jarenlange gevecht tegen kanker, gemeente en instanties bepaald niet weerloos en stelt als eis, spreektijd te krijgen in de Tweede Kamer. Dat met alle publiciteit die er inmiddels rondom Hannah (en Claude Vermeulen, die om dezelfde redenen in hongerstaking is gegaan) niet vanuit de politiek zelf de geste is gemaakt om haar uit te nodigen en te horen wat zij hen te zeggen heeft, stelt eigenlijk niet eens meer teleur, het is de kenmerkende lafheid die de zogenaamde bestuurders van dit land zo “siert” . Zodoende is er een petitie gestart om Hannah te helpen dit doel te bereiken. Iets dat iedereen hopelijk liever ziet, dan dat Hannah als consequentie stelt tegenover het niet behalen van haar missie. En dat is haar laatste adem uit te blazen op het Binnenhof. Wat een complete Nederlaag zou betekenen, voor onze parlementaire democratie en de hoge standaarden die zij zegt te vertegenwoordigen binnen de rechten van de mens en de hoge morele waarden en beschaving in dit land.

Kortom, teken de petitie lieve mensen, help Hannah om feitelijk namens iedereen die vindt dat onze waarden en standaarden voor een florerende en zorgzame samenleving belangrijk zijn, haar verhaal te kunnen houden in de senaat cq tweede kamer.

Een van de mensen die Hannah hierin tot grote steun is, is Anne

Zij bracht onlangs verslag uit op de pagina van Hannah.
Mooi geschreven, en omschreven. Dit is inderdaad Hannah.
Graag zou ik het stukje hieronder met de lezers van Soulvability willen delen

 

Graag wil ik met jullie delen over mijn bezoek vorige week aan Hannah van Gelder

Zoals het weer buiten is het sociale klimaat in dit land, guur en nat, felle wind striemt de koude regen in mijn gezicht,
en de mensen die ook buiten lopen zijn bezig om zichzelf zo veel mogelijk daar tegen te beschermen..
ik stap door de straatjes op weg naar Hannah, ik ben benieuwd, hoewel er al veel contact is geweest, digitaal en telefonisch, heb ik haar nog nooit in levende lijve ontmoet.
Nadat ik heb aangebeld bij haar woning , word de deur opengedaan door een graatmagere, en een beetje kleine vrouw met een stralende glimlach.
Haar energie is overweldigend! Dit is Hannah!
” Kom snel binnen, ben je erg nat geworden? zo snel de deur dicht, kom verder, hier in de hal is het veel te koud.” We lopen naar binnen, ik doe mijn jas uit, en probeer te verwerken hoe mager ze is beelden van hongerende afrikanen komen in mijn hoofd, maar daar is niet veel tijd voor. Hannah neemt mijn jas aan, en geeft me een omhelzing. Opnieuw word ik overweldigt, nu door de kracht in haar lichaam, hoe is het mogelijk dat er in zulke dunne armen zo’n enorme kracht huist?? Ik denk niet dat ik van haar zou winnen als we armpje zouden drukken,,
Hannah maakt koffie voor mij, terwijl ik ondertussen kennis maak met haar prachtige lieve huisdieren.
Dan zitten we daar op de bank in haar knusse verzorgde huis. We praten en praten, en een aantal van de vele vragen die ik al lange tijd wil stellen aan haar komen aan bod.
Hoe hou je het vol Hannah? “Iedere dag naar buiten!”
Iedere dag gaat Hannah met haar hond naar buiten, weer of geen weer, straks ook, in de kou? vraag ik, “ja heerlijk man” antwoord ze, met een big-smile. En ik zie het voor me; Hannah en haar hond, dwars door door de scherpe wind, vrolijk om de vrijheid, om het samen zijn.
Ik vraag haar wat ze mist; wat zijn haar offers? Ze verteld me over hoeveel en hoe graag ze boeken verslond, en dat dat niet meer gaat. En over haar viool, die kan ze niet meer bespelen. Ik zie een schaduw gaan over haar gezicht. Ze verteld over hoe veel minder haar fysieke energie is. (hoe was dat voor de hongerstaking..?)
Maar dan komen we weer op het grote onderwerp, het doel van haar hongerstaking; een beter bestaan voor duizenden Nederlanders, haar gezicht klaart op,, sterk en vastberaden staan haar ogen. Triomfantelijk bevecht zij de belangen van haar medeburgers.
Deze vrouw is alles behalve zwak, het zou iemand kunnen zijn die een paarden manege runt, ze zou een dierenarts kunnen zijn, of iets in de muziek of inderdaad stervensbegeleidster.
Zoveel ambities, zoveel passie en bewogenheid.,Zo veel leven in deze vrouw!
Ik voel hoe groot het verlies gaat worden voor iedereen die van haar houd, en ook, ondanks dat ze niet meer kan werken, wat een enorm gemis het gaat zijn voor onze maatschappij. Dat doet pijn!,
Ik vraag me af hoelang ze nog zou kunnen leven als ze niet in hongerstaking zou zijn, maar ik durf die vraag niet te stellen, Hannah lijkt me niet iemand die denkt in termen van; wat als…
De kracht die ik voelde in haar lichaam, ondanks het niet tot zich nemen van voedsel, laat mij vermoeden dat ze het dan misschien nog wel een paar jaar zou kunnen volhouden. En wat gun ik haar dat, ze verdient dat!:
Dat haar laatste tijd op deze aarde rustig zou kunnen zijn, mooie jaren met gewoon maaltijden die ze lekker vind.
Ze offert dat op, de extra tijd die ze heeft.
De meeste mensen zouden in dit stadium van hun leven bezig zijn met een bucket-list.
Hoe zou het zijn voor Hannah als ze nog een keertje haar geliefde Israël zou kunnen bezoeken?
Ze lijkt daar niet mee bezig te zijn, in plaats daarvan gebruikt ze haar kostbare tijd voor anderen, de medemens, de ouderen, de gehandicapten, de kwetsbaren in onze maatschappij.
Ze verteld kleurrijk over hoeveel mooie dingen ze heeft kunnen doen in haar leven. We lachen om haar konijn, die lekker eigenwijs is. Ik zie dat het best een inspanning is voor haar, en ik moet op tijd bij de bus zijn. We nemen afscheid. Het is moeilijk om te gaan. Verschillende emoties schieten door mij heen; Ik wil graag dat ze geen honger hoeft te hebben, ik wil ervoor zorgen dat ze dit leven glansrijk zal kunnen afsluiten, zoals ze anderen heeft geholpen. En daar dwars door heen ook gevoelens die lijken op het niet weg willen van een super gezellig feestje, gevoel van losscheuren omdat het zo inspirerend is om in haar nabijheid te zijn.
Toen ik mij voorbereide op het bezoek aan Hannah, hield ik er rekening mee dat ik op de terugreis mogelijk verdriet en wanhoop zou ervaren.
Maar dat is niet wat ik voel als ik terug loop naar het station.
Ik ben dankbaar. En ik ervaar een diepe rust. Hannah is er nog!, Hannah heeft ondanks haar loodzware strijd, ondanks haar ziekte, ondanks dat ze er ten volle van bewust is dat de laatste fase van haar leven is aangebroken, op een heel bijzonder wonderlijke manier vrede. Hoe de afloop ook zal zijn.
Dag lieve Hannah, tot snel!,

Laten we met elkaar er alles aan doen, dat Hannah spreektijd krijgt in de tweede kamer!, Al lijkt het alsof er nu niet veel actie is om dit te bereiken, het tegendeel is waar. Er gebeurd heel veel achter de schermen, en zo snel het mogelijk is zal dat op deze pagina vermeld worden. Te vroege en/of te onduidelijke berichtgevingen kunnen op meerdere manieren belastend zijn voor Hannah. In de hoop op jullie allen begrip hiervoor. We hopen aan het einde van deze week, of begin volgende week met meer informatie te kunnen komen.
Tot die tijd kunt u Hannah helpen door zo veel mogelijk de petitie te blijven delen.
Deze gaat sowieso overhandigt worden aan een minister (nog nader te bepalen) in de Tweede Kamer, ongeacht het aantal handtekeningen. Hierbij telt natuurlijk, hoe meer handtekeningen, hoe krachtiger de boodschap!!

Hieronder, de link naar de petitie:

http://www.thepetitionsite.com/…/steun-hannah-en-calude-n…/…#

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *