Gereedschap …..

De ‘tools’ die worden gebruikt in Taiji, Japan om dolfijnen te doden bestaan onder andere uit een op een schroevendraaier gelijkend steekwapen, dat met geweld in de ruggengraat van een dolfijn wordt geslagen om deze te verlammen en te laten leegbloeden. Hoewel Japan vindt dat dit een moderne, snelle wijze van slachten is, sterft de dolfijn geenszins een snelle pijnloze dood. Niet zelden wordt de dolfijn na het doorboren alsnog, na een gevecht voor zijn leven, verdronken …..

Het gebruik van de houten plug waarmee het geslagen gat in de ruggengraat van de dolfijn wordt gedicht, is een vrij recente toevoeging aan het arsenaal om te doden. De plug wordt na het doorboren van de ruggengraat in het ontstane gat gestopt. De plug werd speciaal ontwikkeld om het vrijkomen van al het bloed, dat voorheen vrijelijk de zee instroomde, aan het zicht te onttrekken. Helemaal effectief is dat echter niet gebleken. Nog steeds stroomt er veel bloed The Cove uit als de Taiji-jagers aan het moorden slaan.

Als een olievlek zoekt het rode bloed, dat eenmaal vermengd met het zeewater een roestachtige kleur aanneemt, de weg naar zee …… Hermie Saeijs, Hear Hear Reporting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *