Bestaan telepathie aangetoond. Is wetenschap nu ook klaar voor WIJ tijdperk?

Het vermogen van de mens om te communiceren zonder gebruik van een medium is voor velen een fascinerend idee.
Het is een van de superkrachten die samen met telekinese, het stopzetten van tijd, en röntgen-zicht bij iedereen weleens tot de verbeelding spreekt.

hersenspinsels Telepathie is meer dan het lezen van gedachten.
De letterlijke betekenis van het woord is “op afstand voelen”. Het woord “telepathie” is een samenstelling van het Oudgriekse τηλε (tele, ver, op afstand) en παθος (pathos), gevoel). Telepathie is het bekendste verschijnsel van de parapsychologie, en tegelijk een van de grootste mysteries van het menselijk leven. Het is een vorm van communicatie zonder gebruik te maken van fysieke mogelijkheden zoals praten en schrijven. Ook gevoelens kunnen op deze manier worden waargenomen en overgedragen.

Onlangs verricht wetenschappelijk onderzoek deed de lijn tussen fictie en werkelijkheid aanzienlijk vervagen, door te bewijzen dat telepathie in werkelijkheid ook écht bestaat. De wetenschap trilt op haar grondvesten. En scepsis maakt nu plots ruim baan, nu science fiction tot actuele science is verworden. En dus rijp voor verdere research en mogelijk ook technologische ontwikkelingen, want hier is geld te verdienen. Het begon allemaal met een experiment dat door een groep researchers succesvol werd afgerond. Het ging daarbij om de telepathische transmissie, tussen willekeurige proefpersonen, die tijdens het experiment op enorme afstand van elkaar verwijderd waren. Voor dit experiment werden kosten noch moeite gespaard, waarbij Starlab in Barcelona gebruik maakte van geavanceerde non-invasieve techniek, (zoals ultra-geluid) om een telepathisch bericht te sturen en te ontvangen tussen India en Frankrijk.

TMS coilDe setup bestond uit een door de zender gedragen elektro-encephalographie (EEG) kap, welke via een digitale oscilloscoop de elektrisch geladen synapsen in de cortex omzet in meetbare signalen.
De focus lag op motorische transmissies, aangezien deze in design bij het menselijk brein zeer overeenkomstig zijn. Zodoende werd de zender gevraagd om in gedachten, handen en voeten te bewegen. Nadat deze signalen eenmaal werden opgevangen door de EEG kap werden deze via een computer ge-transcodeerd naar binaire data. (nulletjes en eentjes) en over het internet verzonden naar een aan meetapparatuur gekoppelde computer naast de ontvanger. Dit werd mede mogelijk gemaakt door een vernuftig stukje techniek door middel van Transcraniaal Magnetische Simulatie (TMS) die in directe verbinding staat met een spiraal om het hoofd van de ontvanger. Deze zogenaamde TMS spoel (en informatiedrager) levert dan simulatieve schokjes aan het brein van de ontvanger die dan een onwillekeurige zenuw-response veroorzaken.  Het Star MDC team gebruikte bovendien een Morse code algoritme om worden als Ciao en Vogel tussen de deelnemers aan deze studie over te dragen via het brein. Op een universiteit in Washington, werd een vergelijkbaar onderzoek uitgevoerd als die van Star Labs. Researchers sloten op vergelijkbare wijze twee individuën op elkaar aan om een 1player computer spelletje te spelen, waarbij het de bedoeling is om raketten af te schieten. (De intentie moge duidelijk zijn. Daar in Washington, het centrum van de wapenwedloop, zoals de City in London dat is voor het vernietigen van de reële economie)

Allebei droegen zij zo’n merkwaardig EEG kapje waarna een van hen werd gevraagd om in gedachten een raket te lanceren, terwijl de ander dan (de ontvanger, ook hier met een TMS spoel, hierop moest reageren en de handelingen verder uitvoeren. Dit gebeurde ook weer dmv het triggeren van onwillekeurige zenuw responsen in zijn vinger die op het aangewezen moment een hotkey moesten indrukken op een ‘touchscreen”  Dit gebeurde met intervallen van zo’n 30 seconden in verband met richtlijnen en veiligheidsprotocollen die zijn verbonden aan het gebruik van een TMS machine. Hoewel dit weliswaar geen “pure vorm” is van telepathie, zijn wetenschappers nu dichterbij dan ooit (in geschreven geschiedenis) in het aantonen en verklaren van telepathie als fenomeen.
Kijkend naar de voornoemde wetenschappelijke experimenten zien we dat de wetenschap eigenlijk al is overtuigd dat telepathie een werkelijkheid is , een gegeven. En dat ze niet zozeer bezig zijn het te bewijzen, maar juist technologieën te ontwikkelen die gebruik kunnen maken van dit bijzondere en vrijwel onderontwikkelde menselijk vermogen. Impliceert dit experiment dat de wetenschap meer weet dan dat het officieel naar buiten brengt. Daarvoor hoef je geen gedachten te kunnen lezen volgens mij. Feit is dat meer begrip over het menselijk brein, uiteindelijk zal bijdragen aan ons vermogen ons authentiek telepatisch vermogen te ontwikkelen in de toekomst. Of in een militair-industriële toepassing tegen ons kan worden gebruikt.

Bron:  LJ Vanier

telepathy-726x400
De esoterische geschiedenis vertelt dat de mens na de definitieve ondergang van Atlantis (zo’n tienduizend jaar voor Christus) en het Zesde Zintuig langzamerhand begon te verliezen: de geestelijke wereld ging langzamerhand dicht. Dat was een proces dat duizenden jaren in beslag nam. Het geestelijk vermogen van de ‘gewone’ mensen vervaagde uiteindelijk steeds meer, de mens werd geleidelijk aan steeds materialistischer: het ging hem uiteindelijk alleen nog maar om de aarde, alleen nog maar om dit leven. Het denken in “wij” is in grote mate vervangen door denken in “ik”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *