Astrologische Jaarprognose 2016

Hoewel je altijd uitzonderingen hebt, stond 2015 in veel gevallen voor verlies, verdriet en verdeeldheid. Op materieel vlak ziet het er in 2016 naar uit dat zich dat wereldwijd nog wel even door zal zetten. En niet zo zuinig ook. Het zal voor de verandering echter, ook diegenen treffen die zich al die tijd hebben kunnen verrijken over de ruggen van anderen. Grote schandalen zullen aan het licht komen. Het tij begint langzaam te keren. Dat is wat de sterren (en planeten voorspellen voor 2016) Helaas betekent dat niet dat het einde van de crisis die wordt ervaren in zicht is. De aspecten die sinds Saturnus en Pluto de transit van oppositie tot conjunct in gingen in 2002  zullen tot 2020 hun invloed laten gelden. De economische malaise en het hardvochtige neo-liberale beleid zullen dus nog wel blijven dit jaar. Vooral Meteorologisch, economisch, religieus, politiek en online is er storm op komst. Voor wie spiritueel, (zelf)bewust en oprecht in het leven staat, belooft het jaar echter een zilveren randje te krijgen, misschien zelfs wel een gouwe.

Maar waarom ik vooral voor bovenstaand plaatje heb gekozen om vorig jaar en dit jaar uit te beelden, heeft verrassend genoeg te maken met… Mercurius!? Inderdaad ja. Dat ondergewaardeerde planeetje aan de zon, waarvan we de invloed pas merken zodra zij retrogade gaat. Een paar keer per jaar verandert dit dwergje dan in een astrologische zonnesteek die alles in de war schopt op het moment dat je eindelijk alles weer op de rit denkt te hebben.
Vernoemd naar de god van de handel, reizigers en winst. Staat deze planeet in het teken van commercie en communicatie.

Op 9 mei 2016 zal er zich namelijk een zeer zeldzaam astrologisch event van astronomische proporties voltrekken.

Op maandag 9 mei 2016 zal tussen 13:12 en 20:41 uur de planeet Mercurius voor de Zon langs trekken. Deze Mercuriusovergang zal ongeveer 7 uur duren waarbij Mercurius als een klein zwart stipje tegen de heldere zonneschijf te zien is. Vanuit Nederland is de overgang helemaal zichtbaar.

De impact hiervan heeft nu direct aan de start van 2016 al invloed en zal het hele jaar door van invloed zijn binnen verhoudingen en relaties tussen mensen onderling. Vooral waar de liefde om de hoek komt kijken.
2016 wordt het jaar dat we ontdekken wie we zijn en waarom we hier zijn.
Waarin alles op zijn plek begint te vallen, met name voor diegenen die daar al naar hebben gehandeld en hun comfortzone bijtijds hebben verlaten. Dit zullen de voorlopers worden van een vrije mensheid. Zij zullen elkaar ook steeds meer opzoeken in effectieve convenanten en zullen zich dan ook kunnen ontdoen van de ketens van een corrupt en harteloos systeem, dat ook dit jaar onverstoorbaar haar koers lijkt door te zetten. Al begint het wel steeds meer scheuren te vertonen omdat steeds meer mensen het niet langer zullen pikken.

Het zal juist de invloed zijn van deze bode van de goden; Mercurius die de angel haalt uit de boze plannen van de oorlogshitsers, en door haar communicatieve eigenschappen op mondiaal niveau zal leiden tot verbroedering tussen de volkeren onderling en op persoonlijk niveau op het vlak van liefde en vriendschap, een positieve rol vertolken.

Maar hoe dan? want Mercurius is dan wel een smoothtalker maar verre van romantisch en al helemaal niet de planeet van de Liefde.
Hoe komt het dan dat juist deze snelle gladde en ontzettend commerciële jongen onder de planeten dit jaar zo’n impact heeft op ons liefdesleven en onze harten weet te openen vanuit die bijzondere transitie in mei. Misschien omdat Mercurius indirect de sleutel heeft tot zaken als aantrekkingskracht, verleiding, uiterlijk vertoon en charme maar traditioneel wél dat geen herbergt wat er binnen de liefde echt toe doet uiteindelijk en dat is: communicatie!!

Niets is belangrijker voor een stabiele liefdesverhouding, dan wederzijds begrip. En dat vraagt om wederzijdse uitwisseling van informatie. Wat in commerciële zin ook een vereiste is om te komen tot een succesvolle transactie. Wat anders staat aan de basis van iedere belangrijke emotionele partnerschap van geven en nemen door middel van subtiele en constante emotionele “parley” vous-tjes
Dus temidden van een zeer turbulent jaar, zal deze bekende party pooper, zichzelf halverwege 2016 op klaarlichte dag ontpoppen als een vlekje op het felste licht dat we kennen, en daarmee (in negatief, met positief effect) aan de wereld onthullen die op dat moment toekijkt, dat je nooit het potentieel moet onderschatten van het effect dat een klein detail kan hebben op iets groot en machtigs.

Voor hen die dit fenomeen met eigen ogen (en een speciale eclips bril) kunnen waarnemen zal dat evident zijn. Maar ook zij die het fysiek niet zullen kunnen zien gebeuren zullen het wereldwijd kunnen voelen. Tot op het bot, en wel zullen het voelen aan ons water..en in ons hart.
En we zullen gehoor geven aan de oproep van het universum dat zich met deze overweldigende symboliek tot ons allen zal richten met de boodschap:
Durf je gevoelens te uiten en te delen, zeg wat je bedoelt, laat zien wat je weet en wat je kan en onthul wat je verbergt!

Want dat zal bepalen of 2016 als het jaar van werkelijke verandering de geschiedenis in gaat of slechts een voorbereiding op wat anders in opgevoerde vorm zal verder gaan.
Al die openhartigheid en transparantie zal namelijk een tijdperk inluiden waar de Liefde het voor het zeggen heeft.
En waar we ons kunnen manifesteren in een dieper en zuiverder vorm van bestaan en wederzijds begrip in vrijheid en vrede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *