Taiji Report Blauwe Cove Week 4

Een verslag van week 4 2016, waarin u iedere dag op de hoogte blijft van de ontwikkelingen rondom de wereldwijd sterk afgekeurde jacht van Japanse dolfijnenjagers in Taiji (Blue cove) Japan.

Zaterdag, 30 januari 2016, dag 152, Blauwe Cove:

De 76-jarige Ric O’Barry wordt, 12 dagen na aankomst in Japan op 18 januari 2016 via Narita Airport, nog steeds vastgehouden in een beruchte gevangenis voor zware criminelen niet ver van het vliegveld!

In Taiji, Japan, regende het, net zoals gisteren, pijpenstelen. De Jagers verschenen niet in de haven. Of dit te maken heeft met het weer of dat het gewoon een dagje vrijaf is, zoals de afgelopen weken wel vaker op zaterdag gebruikelijk is, is niet duidelijk.

Op 26 januari 2016 meldden de vrijwilligers in Taiji al dat er verplaatsingen van dolfijnen gaande waren. Uit een Russische krant (https://news.mail.ru/society/24669444/ ) is inmiddels vernomen dat er 15 Tuimelaars en 2 Pilot Whales (Grienden) werden verplaatst van Japan naar het Mosquarium in Moskou. Zeker één van de Tuimelaars heeft het transport niet overleefd. De Russische inspectiedienst Rosselkhoznadzor heeft via een persvoorlichter laten weten dat de op 27 januari 2016 gearriveerde zeezoogdieren individueel werden getransporteerd (vrachtvliegtuig IL-76) in containers, gevuld met zeewater bij een optimale temperatuur.

De 15 Tuimelaars en 2 Pilot Whales waren uit voorzorg ingesmeerd met een speciaal soort paraffine, om uitdroging te voorkomen of tegen te gaan. Na aankomst op vliegveld Vnukovo waren de zeezoogdieren klinisch gezond, volgens het rapport van de Russische inspectiedienst Rosselkhoznadzor. Via het vliegveld werden de 15 Tuimelaars en 2 Pilot Whales in speciaal geprepareerde voertuigen verplaatst naar de quarantaine faciliteit op het terrein van het Mosquarium.

De door het Mosquarium aangekochte zeezoogdieren worden mogelijk gebruikt en ingezet voor dolfijn-therapeutische doeleinden.

Taiji, We see you! Taiji
We hear you! Taiji
We will STOP you!

Gelukkig kan er na vandaag, de 60ste keer dat er niet werd uitgevaren er weer een Blauwe Cove Dag in het jachtseizoen 2015 – 2016 worden bijgeschreven. Het jachtseizoen, dat na vandaag nog 30 dagen duurt. Opdat de Cove hemelsblauw moge blijven! Think Blue! …… Hermie Saeijs, Via Facebook op: Hermie Saeijs, Hear Hear Reporting en de groep D o l f i j n, Via Twitter: HearHearReporting@HearRep, Via internet: Volksnieuws-uit-Amsterdam-Noir, http://www.soulvability.nl/homepage/, (Grafische vormgeving: For the Love of Dolphins)

Blauwe Cove op maandag 25 januari 2016, maand 5 – week 22 – dag 147 –

De Japanse dolfijnen-killervloot uit Taiji is vandaag niet uitgevaren. Hoewel de reden niet op een peesenterblad werd aangereikt, lijkt de reden er mee te maken te hebben dat er (op het moment dat ik ben gaan schrijven) 5 Tuimelaars met groot materiaal naar het Dolphin Resort werden verplaatst. In de vroege morgen hebben zowel jagers als trainers er voor zorg gedragen dat de Tuimelaars hun kleine havenkooien mochten verruilen voor smerige kleine tanks.

Sea Shepherd heeft bij monde van Captain Paul Watson laten weten dat de reden dat de zeebeschermingsorganisatie zich op de achtergrond houdt inzake de detentie, aanstaande deportatie en het weigeren Japan te betreden van Ric O’Barry, er in gelegen ligt dat Ric wordt beschuldigd van het hebben met nauwe banden met Sea Shepherd. Captain Paul Watson maakte in zijn schrijven duidelijk dat Ric de waarheid spreekt en niet geassocieerd is met Sea Shepherd. Ric heeft een totaal andere aanpak dan Sea Shepherd volgens de Captain. Sea Shepherd kan geen actie voeren omdat dat de zaak van Ric geen goed zou doen.

Ook Sea Shepherd heeft zo zijn eigen problematieken met de Japanse overheid. Dar is de reden dat er telkens nieuwe mensen namens Sea Shepherd naar Taiji afreizen om verslag te doen van de jaarlijkse drijfjachten en slachtpartijen op dolfijnen. Ric heeft duidelijk een stempel gezet waardoor Japan hem toegang tot het land heeft geweigerd. Het is een wonder dat hij al zo lang ongehinderd kon binnenkomen. Sea Shepherd erkent zijn jarenlange inzet en oppositie tegen deze misstanden en heeft haar waardering daarvoor ook uitgesproken. Zowel de Cove Monitors van het Dolphin Project als de Cove Guardians van Sea Shepherd blijven in Taiji verslag doen.

Hackers van de internationale beweging Anonymous hebben verantwoordelijkheid opgeëist voor het platleggen van de officiële website van de luchthaven Narita. De aanval startte op vrijdagavond 22 januari 2016 en duurde tot zaterdagmiddag. Enorme bergen data werden in zeer korte tijd gestuurd, waardoor de website crashte. De reden van de aanval had alles te maken met het weigeren de 76-jarige Ric O’Barry toegang tot Japan te verlenen. Vliegtuigen hebben gedurende deze actie geen gevaar gelopen.

Gelukkig kan er na vandaag, de 58ste keer dat er niet werd uitgevaren er weer een Blauwe Cove Dag in het jachtseizoen 2015 – 2016 worden bijgeschreven. Het jachtseizoen, dat na vandaag nog 35 dagen duurt. Opdat de Cove hemelsblauw moge blijven! Think Blue! …… Hermie Saeijs (Via Facebook op: Hermie Saeijs, Hear Hear Reporting en de groep D o l f i j n, Via Twitter: HearHearReporting@HearRep, Via internet: Volksnieuws-uit-Amsterdam-Noir, http://www.soulvability.nl/homepage/, – Grafische vormgeving: For the Love of Dolphins -)

‪#‎tweet4taiji‬ ‪#‎dolphinproject‬ ‪#‎tweet4dolphins‬ ‪#‎IStandWithRicOBarry‬ ‪#‎opkillingbay‬ ‪#‎captivitykills‬ ‪#‎Anonymous‬ ‪#‎ophenkaku‬

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *