Taiji report Blue Cove, week 5 2016

Vrijdag 5 februari 2016, op dag 158 een Rode Cove:

blauwerDe 76-jarige Ric O’Barry wordt, 18 dagen na aankomst in Japan (waar hij op 18 januari 2016 op het Japanse vliegveld Narita aankwam) nog steeds vastgehouden in een beruchte gevangenis voor zware criminelen niet ver van het vliegveld. Hij zit daar alleen in een cel met 24-uurs camera toezicht. Hij wordt veelvuldig, geboeid en op slinkse wijze ondervraagd. Door het slechte voedsel dat zijn cel wordt ingeschoven en gezondheidsproblemen die Ric ondervindt, wordt zijn toestand steeds zorgwekkender ……

 

De uit twaalf bangerboten bestaande jagersvloot uit het Japanse Taiji was in zijn geheel uitgevaren. Op dag 158, de 98ste keer dat er werd uitgevaren dit jachtseizoen werd op 8 mijl uit de kust, vroeg in de morgen, succesvol een snelle drijfjacht uitgevoerd op een school Tuimelaars. De jacht startte met drie bangerboten. De rest van de jachtvloot sloot zich, als door een wesp gestoken, vanuit het noorden en het zuiden, vervolgens snel aan bij het opdrijven van deze school.

Tuimelaars zijn robuuste dolfijnen, snelle zwemmers die ‘goed’ geschikt zijn voor gevangenschap. Maar, aan deze drijfjacht konden zij niet ontkomen. Na het afsluiten van The Cove door netten kon je op je klompen aanvoelen dat er trainers per skiff zouden komen om alles wat er van hun gading tussen zou zitten, eruit te laten vissen.

De dolfijnenindustrie is een lucratieve bezigheid. De voor gevangenschap geselecteerde dolfijnen vinden gretig aftrek en worden met name doorverkocht op grote afzetmarkten zoals bijvoorbeeld in Rusland, China en Thailand. Er zijn momenteel meer dan honderd dolfijnen die in Taiji vastzitten om doorverkocht te worden. De meeste Tuimelaars die in dolfinaria optreden komen uit …… Taiji! De ‘eigenaars’ van de dolfijnen in Taiji verdienen goud geld aan zeezoogdieren die niet eens aan hen toebehoren! De Japanse overheid steunt deze industrie, anders was er allang wetgeving geweest om deze jachtpraktijken op dolfijnen en kleine walvisachtigen een halt toe te roepen en te stoppen.

Het slachten van de niet voor gevangenschap te selecteren Tuimelaars moest nog even op zich laten wachten omdat er nog geen trainers hun keuze kenbaar hadden gemaakt. Ondertussen was er veel ‘politiebescherming’ voor de Cove Guardians en Cove Monitors. Een ‘veilig gevoel’ als je aan het filmen bent en de politie, de hele tijd, vlak achter je staat! De Japanse politie was niet alleen waakzaam maar ook nog eens in een bijzonder goede bui, ze lachten veelvuldig om de gang van zaken.

Het enige traditionele aan deze jacht was het selecteren van drie Tuimelaars voor gevangenschap en het afslachten van de rest van de school. Nog eens drie Blooddolhins die, als ze de trainingsperiode overleven, zullen worden doorverkocht aan de hoogste bieder. De rest van hun familie werd vermoord en hun lichamen wersen zielloos afgevoerd naar het slachthuis. Just an ordinary day in Taiji!

Taiji, We see you!
Taiji, We hear you!
Taiji We will STOP you!

En zo is vandaag alwéér een Rode Cove-dag, de zevenendertigste die zal worden bijgeschreven in het Taiji jachtseizoen 2015 – 2016. Het jachtseizoen, dat na vandaag nog eens 24 dagen zal duren. Opdat de Cove blauw moge blijven! Think Blue! …… Hermie Saeijs (Via Facebook op: Hermie Saeijs, Hear Hear Reporting en de groep D o l f i j n, Via Twitter: HearHearReporting@HearRep, Via internet: Volksnieuws-uit-Amsterdam-Noir,http://www.soulvability.nl/homepage/, – Grafische vormgeving: For the Love of Dolphins -)

 

Donderdag, 4 februari 2016, op dag 157 een Rode Cove:

blauwerDe 76-jarige Ric O’Barry wordt, 17 dagen na aankomst in Japan (waar hij op 18 januari 2016 op het Japanse vliegveld Narita aankwam) nog steeds vastgehouden in een beruchte gevangenis voor zware criminelen niet ver van het vliegveld. Hij zit daar alleen in een cel met 24-uurs camera toezicht. Hij wordt veelvuldig, geboeid en op slinkse wijze ondervraagd.

De uit twaalf bangerboten bestaande jagersvloot uit het Japanse Taiji was in zijn geheel uitgevaren. Op dag 157, de 97ste keer dat er werd uitgevaren dit jachtseizoen, waren de eerste drie bangerboten al havenwaarts gekeerd maar bleven verdacht voor de haven hangen. En, wat je niet hoopt maar toch gebeurde is dat de rest van de nog op zee verkerende vloot toch nog een kleine school Risso’s Dolfijnen op het spoor was gekomen. De 21ste school Risso’s Dolfijnen die in dit jachtseizoen werd opgedreven.

Het bangen, dat steeds luider werd toen de bangerboten, de school Risso’s Dolfijnen opdrijvend, de Cove naderden is een afschuwelijk geluid. Risso’s Dolfijnen zijn snelle zwemmers en geen dolfijnensoort die doorgaans geschikt is voor gevangenschap. Ze hebben vaak veel littekens en dat is voor betalende bezoekers niet zo fraai om naar te kijken. Scholen Risso’s Dolfijnen schommelen van tussen de 7 – 15 dolfijnen maar komen ook wel eens in grotere formaties voor.

In rap tempo werd The Cove in gereedheid gebracht. Geen warm welkom stond de school te wachten. Snel werk werd er vandaag afgeleverd door de jagers en killers in zwarte wetsuits. Ook op deze dag weer zwom een Risso’s Dolfijn zich vast in de gespannen netten in The Cove. Een killer in een zwarte wetsuit stortte zich bovenop deze dolfijn en sleepte het armzalige zeezoogdier onder de tarps, de dekzeilen die boven de slachtplek op het strand in The Cove worden opgetrokken, zodat niet kan worden gezien wat zich dáár afspeelt.

De jagers hadden er vandaag weer veel plezier in want je kon ze horen lachen. Respectloos werd de gehele school afgeslacht en afgevoerd naar het slachthuis. Wat als een hoopvolle dag begon vandaag, eindigde in een tragedie. Voor zowel mens als dier. Geen van de Risso’s Dolfijnen werd, zoals verwacht, geselecteerd voor gevangenschap. Alleen deze week al werden er drie scholen Risso’s Dolfijnen afgeslacht. Japan gaat door met deze praktijken, deze bloedige industrie, onder het mom van traditie, totdat er geen dolfijn meer over is.

Taiji, We see you!
Taiji, We hear you!
Taiji We will STOP you!

En zo is vandaag alwéér een Rode Cove-dag, de zesendertigste die zal worden bijgeschreven in het Taiji jachtseizoen 2015 – 2016. Het jachtseizoen, dat na vandaag nog eens 25 dagen zal duren. Opdat de Cove blauw moge blijven! Think Blue! …… Hermie Saeijs (Via Facebook op: Hermie Saeijs, Hear Hear Reporting en de groep D o l f i j n, Via Twitter: HearHearReporting@HearRep, Via internet: Volksnieuws-uit-Amsterdam-Noir,http://www.soulvability.nl/homepage/, – Grafische vormgeving: For the Love of Dolphins -)

Woensdag, 3 februari 2016, op dag 156 een Rode Cove:

blauwerDe 76-jarige Ric O’Barry wordt, 16 dagen na aankomst in Japan (waar hij op Narita Airport aankwam op 18 januari 2016) nog steeds vastgehouden in een beruchte gevangenis voor zware criminelen niet ver van het vliegveld. Hij zit daar alleen in een cel met 24-uur camera toezicht. Hij wordt veelvuldig ondervraagd. Zijn gezondheid laat te wensen over maar Ric is onverzettelijk. Hij kan 60 dagen lang in die gevangenis opgesloten blijven totdat zijn zaak in een Japans hof voor de rechter komt, die hem daarna alsnog zal laten deporteren!

Het klinkt nogal dubbel maar ergens is Ric O’Barry de Japanse immigratiedienst dankbaar omdat deze zaak voor een tsunami aan media-aandacht heeft gezorgd. Al die media-aandacht zou Ric alleen, nooit voor elkaar hebben gekregen. Japan zal namelijk doorgaan met het vangen van dolfijnen (die de dolfijnen zelfs ook nog eens als competitie zien voor de visvangst) totdat er geen dolfijn meer over is zoals bijvoorbeeld in Futo, de plek waar de manier van jagen plus de techniek van het doden is ontwikkeld en is overgedragen aan Taiji. In 2005 werd in Futo de laatste drijfjacht uitgevoerd. De reden waarom ze stopten was: dat er geen dolfijnen meer over waren.

Ondertussen kwam het volgende bericht van de Cove Guardians binnen: 7:30am Killers have found a pod already and a drive has started. Will update soon. ‪#‎tweet4taiji‬, een bericht waar je dus niet op zit te wachten……

Geen bewolking, veel zon en weinig wind in Taiji waren de ideale weersomstandigheden voor de Taiji dolfijnen-jagers om uit te varen en succesvol een school Risso’s Dolfijnen op te jagen en af te slachten. Tien bangerboten, het moord peloton van Taiji, waren ervoor nodig om de zee weer te ontdoen van een bloedlijn.

Wat aan deze zoveelste schokkende drijfjacht bij zal blijven is hoe één Risso’s Dolfijn verstrikt raakte in de netten. Vervolgens werd deze dolfijn met zoveel geweld de Cove in gesleurd door twee killers in wetsuits, geassisteerd door twee jagers op een skiff. Touw na touw werd om de dolfijn vastgesnoerd terwijl deze volledig in paniek verkerende dolfijn aan het vechten was voor zijn/haar leven. Spartelend werd hij/zij achterstevoren het strand, onder de door tarps afgedekte Killing-Cove, op gesleurd en uit het zicht, vermoord. Dit onder de waakzame en dienstbare ogen van de in grote getale aanwezige lokale politie en kustwacht. Is die dienstbaarheid van deze instituten niet aan de verkeerde partij gericht?

Dolfijnen (en andere zeezoogdieren) hebben een enorme aantrekkingskracht op mensen. Mensen claimen zelfs te houden van dolfijnen. De redenen van deze liefde zijn heel divers. Het kan zijn dat die liefde bestaat vanwege hun intelligentie, vanwege hun bijzondere energie, dat mensen denken dat dolfijnen van mensen houden, de geneeskrachtige werking die dolfijnen zouden hebben op mensen of omdat ze gewoon mooi zijn. Mensen denken ook dat dolfijnen héél gelukkig zijn in dolfinaria. Dat werd en wordt ze opgedrongen door allerlei tv-series, boeken en films. De (helaas) op een lach gelijkende gezichtsuitdrukking van dolfijnen, werkt daarbij sterk in hun nadeel.

Hoe kan je claimen te houden van dát wat je opsluit? Hoe kan je claimen te houden van dát wat je afslacht? Hoe kan je gaan kijken naar wilde dieren die geen kant op kunnen en onnatuurlijke trucjes moeten uitvoeren om te overleven? Hoe kan je houden van de wijze waarop eens in vrijheid levende, niemand kwaaddoende zoogdieren daar terechtkomen waar je moet betalen om een glimp van ze te mogen opvangen? Genieten van hun optredens, wetende van al het eerst toegebrachte leed? En als je je eenmaal bewust bent van al dit onrecht …. Hoe kan je dan je hoofd afwenden en jezelf sussen door te menen dat het een ver van je bed show is? ……

Onder onze neus worden zeezoogdieren in hoog tempo vermoord. De populatie heeft niet de tijd om zich te herstellen van deze grove wijze van jacht, deze achteloze, respectloze aanslag op hun soort. Gaan ‘we’ net zolang door totdat er geen leven meer over is? Is straks het enige wat overblijft mooie plaatjes, cijfertjes, filmpjes en nog een paar armzalige exemplaren die worden uitgebuit op plekken waar ze niet thuishoren? Wat dan? …. Wat nu? …. Waarom! …..

Het woord dat vandaag door mijn hoofd gonst is ‘grenzeloos’ …..
Alleen mensen kennen grenzen in de vorm van afgebakende stukken land, water en zelfs ruimte. Grenzeloos is de zucht van een paar ….. (lees een bepaalde, zelf in te vullen, op die personen van toepassing zijnde krachtterm) Taiji naar geld. Grenzeloos …..

Taiji, We see you!
Taiji, We hear you!
Taiji We will STOP you!

En zo is vandaag alwéér een Rode Cove-dag, de vijfendertigste die zal worden bijgeschreven in het Taiji jachtseizoen 2015 – 2016. Het jachtseizoen, dat na vandaag nog eens 26 dagen zal duren. Opdat de Cove blauw moge blijven! Think Blue! …… Hermie Saeijs (Via Facebook op: Hermie Saeijs, Hear Hear Reporting en de groep D o l f i j n, Via Twitter: HearHearReporting@HearRep, Via internet: Volksnieuws-uit-Amsterdam-Noir,http://www.soulvability.nl/homepage/, – Grafische vormgeving: For the Love of Dolphins -)

#tweet4taiji ‪#‎dolphinproject‬ ‪#‎tweet4dolphins‬ ‪#‎IStandWithRicOBarry‬ ‪#‎opkillingbay‬ ‪#‎captivitykills‬ ‪#‎Anon

 

Dinsdag, 2 februari 2016, op dag 155 een Blauwe Cove:

blauwerDe 76-jarige Ric O’Barry wordt, 15 dagen na aankomst in Japan (waar hij op Narita Airport aankwam op 18 januari 2016) nog steeds vastgehouden in een beruchte gevangenis voor zware criminelen niet ver van het vliegveld!

0930am: The Cove Guardians will be LiveStreaming as the pod is pushed towards the cove. Will update. ‪#‎tweet4taiji‬: De boodschap van de Cove Guardians waar je niet op zit te wachten! De volgende drijfjacht is in volle gang en binnen niet al te lange tijd zal een volgende school dolfijnen levend worden gevangen en/of worden afgeslacht, om niet veel later of kunstjes te moeten vertonen of in hapklare stukken zal worden verkocht. Uiteindelijk verworden ze tot cijfertjes in allerlei staten en statistieken. Dat is wat er uiteindelijk overblijft van de eens in vrijheid levende, niemand kwaaddoende dolfijnen. Om wat voor soort zal het vandaag gaan? Hoeveel zijn het er? Hoe verhoudt zich dat tot de quota?

Of, zou het geluk vandaag aan eens een keer aan de zijde van de dolfijnen zijn?

Vooralsnog is de tweede school dolfijnen, waarop vandaag door de 10 uitgevaren bangerboten werd gejaagd en die zoals gewoonlijk vroeg en punctueel vanuit Taiji vertrokken waren, een gevecht op leven en dood aan het leveren om aan het loerende gevaar te ontkomen.

Ondertussen leefden zo veel mensen mee, vurig hopend dat de school uit de handen van de gruwelijke jagers weet te blijven. Veelal wordt dit aangegeven en uitgesproken door de bezielde en veel geuite woorden ‘Think Blue’ ….

Vandaag heeft dát wellicht geholpen en zijn werk gedaan! Tot tweemaal toe bleek een school dolfijnen de jagers te snel af te zijn. De jagers kregen de dolfijnen niet onder controle. Reden tot heel veel vreugde. De vloot die in dit seizoen (2015 – 2016) 95 maal is uitgevaren, waarbij op 61 dagen geen dolfijnen werden gevangen en op 34 dagen wel, voer druppelsgewijs de haven weer binnen, zonder buit! Yeah!…..

Taiji, We see you!
Taiji, We hear you!
Taiji We will STOP you!

Gelukkig kan er na vandaag, de 95ste keer dat er werd uitgevaren er weer een Blauwe Cove Dag in het jachtseizoen 2015 – 2016 worden bijgeschreven, de achttiende Blauwe Cove in 2016. Het jachtseizoen, dat na vandaag nog 27 dagen zal duren. Opdat de Cove hemelsblauw moge blijven! Think Blue! …… Hermie Saeijs (Via Facebook op: Hermie Saeijs, Hear Hear Reporting en de groep D o l f i j n, Via Twitter: HearHearReporting@HearRep, Via internet: Volksnieuws-uit-Amsterdam-Noir, http://www.soulvability.nl/homepage/, ) – Grafische vormgeving: For the Love of Dolphins –

Maandag, 1 februari 2016, maand 6 – week 23 – dag 154 een Rode Cove:

blauwerDe 76-jarige Ric O’Barry wordt, 14 dagen na aankomst in Japan (waar hij op Narita Airport aankwam op 18 januari 2016) nog steeds vastgehouden in een beruchte gevangenis voor zware criminelen, niet ver van het vliegveld!

Onder mistige omstandigheden voeren 9 bangerboten uit vanmorgen. Gisteren werden er tussen de 15 – 17 Gestreepte Dolfijnen geslacht en vandaag was het de beurt van een kleine school Risso’s Dolfijnen. Deze school Risso’s Dolfijnen heeft lang gevochten voor haar vrijheid. Tijdens het zenuwslopende gevecht van de Risso’s Dolfijnen om aan de jagers te ontkomen, begon het ondertussen te regenen. Het ‘bangen’ op de metalen palen en het grommen en stampen van de motoren werd luider en luider ….

De jagers hadden haast vandaag en vrij snel werden de eerste rij netten gespannen. De kustwacht was al veel eerder gearriveerd. De tweede rij netten werden niet veel later gespannen. Na de derde rij netten was de ruimte voor de dolfijnen heel klein geworden. De killers, zowel op de skiffs als zwemmend tussen de dolfijnen, hebben op deze manier vrijspel om de dolfijnen zonder al te veel moeite in The Killing-Cove, onder de zwart/grijze killing-tarps te pushen.

De Risso’s Dolfijnen bleven in paniek een uitweg zoeken. Regelmatig wordt er gefilmd dat de killers de dolfijnen mishandelen door ze te schoppen, onder water te duwen en aan hun staarten rukken. Veel dolfijnen raken daardoor, voordat ze geslacht worden, gewond.

De skiffs (kleine wendbare bootjes) verdwenen onder de killing-tarps (dekzeilen). Zouden er vandaag Risso’s worden geselecteerd voor gevangenschap? Neen, ze werden levenloos met de skiffs afgevoerd naar de wachtenden bangerboten, die op hun beurt de Risso’s zullen afleveren bij het slachthuis. De Killing-Cove werd weer ontmanteld. Daarmee was het werk in The Cove voor vandaag voorbij!

Taiji, We see you!
Taiji, We hear you!
Taiji We will STOP you!

En zo is vandaag alwéér een Rode Cove-dag, de vierendertigste die zal worden bijgeschreven in het Taiji jachtseizoen 2015 – 2016. Het jachtseizoen, dat na vandaag nog eens 28 dagen zal duren. Opdat de Cove blauw moge blijven! Think Blue! …… Hermie Saeijs (Via Facebook op: Hermie Saeijs, Hear Hear Reporting en de groep D o l f i j n, Via Twitter: HearHearReporting@HearRep, Via internet: Volksnieuws-uit-Amsterdam-Noir, http://www.soulvability.nl/homepage/, – Grafische vormgeving: For the Love of Dolphins -)

#‎tweet4taiji‬ ‪#‎dolphinproject‬ ‪#‎tweet4dolphins‬ ‪#‎IStandWithRicOBarry‬ ‪#‎opkillingbay‬ ‪#‎captivitykills‬ ‪#‎Anonymous‬ ‪#‎ophenkaku‬ #‎taiji‬ ‪#‎japan‬ #emptythetanks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *