Tja, wie had dat gedacht he? Van ‘mobile hero’ naar ‘Telfort zero’

Beste koekenbakkers van Telfort,

Wat moet ik nou met jullie?
Ik ben nu ruim 4 maanden klant bij jullie voor mobiel bellen, en het spijt me te moeten zeggen dat het tot nog toe alleen maar ellende is geweest.
Om te beginnen (en we zijn nog lang niet aan het eind van mijn klachtenregen)
zijn jullie voor mij (als klant nota bene) onbereikbaar via mijn mobiele nummer waarvan jullie zelf de provider zijn.
Dit is al zeker 2 maanden het geval. Mag ik hiervan de reden weten?
Ik heb namelijk via het toestel van vrienden de afgelopen maanden in totaal 12 keer met jullie gebeld, met een gemiddelde wachttijd van 30 minuten (en dan nog ongeveer zo’n tijd aan de lijn met jullie 0900 nr (dat andere nr is ook voor mijn toestel niet toegankelijk)
Een klachten of vragen lijn voor jullie eigen gebruikers waarvoor jullie 50 cent per minuut + kosten voor het gebruik van je (mobiele) telefoon.
Dat alleen al vind ik veelzeggend over uw bedrijf.  Dat je als klant, vele malen meer betaalt dan voor de werkelijke dienst die in mijn marketing visie vooral eigenlijk als lokkertje wordt gebruikt om het werkelijke verdienmodel (de 0900 klachtenlijn) te utiliseren. Althans, dit is hoe ik het ervaar als ik jullie klantgerichtheid probeer te ontleden. .
 –
Wat zo meteen nog volgt zal ik moeten inkorten omdat het anders op een scriptie gaat lijken waarop ik zou kunnen afstuderen.
 –
Zodoende sla ik alle ergernissen en grove nalatigheden uwerzijds, eer ik eindelijk internet had op mijn telefoon, qua detail even over. Internet, dat gewoon onderdeel uitmaakte van mijn abonnement dat ik via Belsimpel bij jullie heb afgesloten voor 39 euro per maand.
 –
Hiervoor is een contract afgesloten van 800 belminuten, onbeperkt sms en 3000 MB 4G per maand. En een mobiel toestel.
 –
Nadat uiteindelijk, door aanhoudend druk zetten van mijn zijde  (met tussenkomst van Belsimpel, wat ook allemaal niet zo simpel bleek) Telfort bij zichzelf de fout ontdekte dat u mij nog altijd niet had gekoppeld waardoor mijn toestel ondanks alle juiste instellingen daarvoor en alle fancy shit op dat toestel, 3 maanden lang niet meer was dan een ordinair lulijzer.
Kunt u zich indenken dat mijn werkgever mij argwanend is gaan bekijken, vanwege de toestanden die me dat tijdens het werk en mijn functioneren opleverde maar met name omdat deze me onmachtig beschouwde om zoiets simpels als internet op je telefoon te realiseren. Wat zegt dat wel niet over een telecom en  – internet aanbieder die zich tevens richt op zakelijke aanbieders. Pas toen hij begreep dat ik was overgestapt naar Telfort, was daar ineens veel begrip voelbaar in het achteraf advies dat ik dat ook nooit had moeten doen.
Inmiddels heeft uw reputatie meermalen middels uw compulsief en notoir stelselmatig tekortschieten in professionaliteit ook mij bereikt. Helaas.
 –
In het doorslaggevende gesprek met een van uw medewerkers, is de fout hersteld, en had ik die dag nog internet.
Echter mij is in dat gesprek tevens toegezegd mij te compenseren voor mijn ongemak (en ik verzeker u als ik moest kiezen tussen díe ervaring nog eens of aambeien zo groot als pingpongballen dan koos ik direct voor dat laatste)
Telfort zou per direct na de betaling van de nog lopende factuur, die nogal hoog was uitgevallen door het bellen met 0900 nummers mijn abonnementsgeld van de 3 internetloze maanden, terugstorten op mijn rekening. Dit ging dan om een bedrag van 3 x 39 euro (117 euro) Dit gesprek heeft plaatsgevonden in de laatste week van september, en tot op heden heb ik nog niets mogen ontvangen.
 –
Op zich zou ik daar nu nog niet zo’n ophef over maken, als het daar bij zou blijven. Maar helaas, het houdt niet op, niet vanzelf.
 –
Afgelopen dinsdag bereikte mij per sms het volgende bericht:
 –
Beste klant, (dat schijn ik dan te zijn) let op: u heeft uw 1000 MB internetbundel verbruikt. U kunt nu niet meer internetten tot 25/10/2016 ) het einde van deze factuurperiode. 
 –
Maar ik heb met u een contract voor 3000MB, en wat het nog triester maakt is dat ik u (via een van uw helpdeskmedewerkers) hier 2 keer op heb geattendeerd, nadat ik een van die medewerkers hoorde praten over 1000MB. Er zou zelfs op mijn verzoek notitie van zijn gemaakt en het verzoek dit binnen jullie systeem te herstellen. Blijkbaar is daar wederom geen opvolging aan gegeven.
Nu kon ik u dus nog altijd niet telefonisch bereiken met mijn klacht, dus had ik geen keus dan op het moment dat ik er tijdens mijn werk mee werd geconfronteerd,( een waarschuwing achteraf dat ik geen internet meer had, ja dat had ik op dat moment ook door.) voor 5 EURO 500 MB bij te kopen.
Waarbij die overgebleven MBs ook nog eens komen te vervallen na de 25e.
Was daar inmiddels geen wetgeving tegen, waarin je niet gebruikte MBs of tikken gewoon hoort te kunnen meenemen naar de volgende maand?
 –
Bovendien was ik 2 dagen later al, compleet door die 500 MB heen, terwijl ik uitermate zuinig ben geweest met mijn internet gebruik. En met een veel overmatiger gebruik van internet 3 weken heb kunnen doen met 1000 MB.
Kijkend naar het verbruik werd YOUTUBE als voornaamste MB slokop aangegeven, maar ik heb de afgelopen 2 dagen maar heel even 2 korte filmpjes bekeken!?!?
 –
Maar wat loop ik me eigenlijk te verdedigden, jullie hebben gewoon 2000 MB van me afgepakt.
 –
Zijn jullie belazerd? Nou ik in elk geval wel, door jullie. Dat mag ik zo wel zeggen dacht ik onderhand.
Ik kan me alleen maar afvragen, zijn jullie nou echt zo slecht of doen jullie dit expres? In beide gevallen weet ik niet wat erger is.
 –
Ik heb op allerlei wijze geprobeerd dit netjes en discreet met jullie op te lossen, maar na inmiddels ook wat rondgekeken te hebben op internet, regent het klachten over jullie (dus waarschijnlijk is het niets persoonlijks, maar pure business)
Het type business waaruit jullie CEO (daag beste Onno) iemand is van de korte termijn gedachte. Eenmaal binnen die klant, zo hard mogelijk leegtrekken, zolang het nog kan) Adam Smith much!? Daar aan de Universiteit Groningen? Moeilijk te bevatten materie yes?
onno-vderpoel
Graag zou ik zien dat u in het oplossen van mijn probleem (en dat van al jullie andere slachtoffers) óók voor de korte termijn gaan.

Ik begin me namelijk zorgen te maken als ik zie dat er mensen zijn die klant bij jullie zijn en al 8 maanden naar internet of een andere vorm van de overeenkomst kunnen fluiten, omdat jullie stelselmatig dienst weigeren als het gaat om bereikbaarheid, of

Waar u namens Telfort / KPN zo in uitblinkt als we uw linkedIn profiel mogen geloven. ( dhr. W. Hut van Customer Service evenzo)
 –
Helaas kan ik u op LinkedIn niet waarderen voor de vaardigheid: Geld uit de zakken van argeloze klanten kloppen, want dan had ik u en uw  beleid, zéker aanbevolen
 –
Aangezien  mijn klacht per e-mail versturen niet tot de opties behoort bij  Telfort. Wellicht ook hopeloos ouderwets en achterhaald. Wat dat betreft werkt het alternatief veeeeeeeeeeeeeeeeel beter, via een chatvenster op twitter en een facebookpagina, waar dan vervolgens niet of pas dagen later op wordt gereageerd. Of beter nog, een  e-mailformulier dat meer weg heeft van een enquéte formulier met de bedoeling dat de klant na verloop van tijd ontmoedigd afhaakt.
Ondertussen zijn de bijkomende kosten , naast het vaste abonnement, waarbinnen ik eigenlijk alles zou kunnen doen binnen die dienst wat mobiel bellen en internetten betreft opgelopen tot: 482 euro (exclusief misgelopen inkomsten binnen mijn beroeps functie, door het ontbreken van een mobiele internet verbinding,)
 –
In afwachting van uw reactie,
 –
Niet zo hoogachtend,
Teleurgesteld customer
Klantnummer: 2657829

2 gedachten over “Tja, wie had dat gedacht he? Van ‘mobile hero’ naar ‘Telfort zero’”

  1. Zo erger ik me al een hele tijd aan het pre-paid gedoe bij Telfort. Het bellen is erg voordelig. 300 belminuten voor 9 euro. Maar bellen gaat niet zomaar. Zodra je het beltegoed opwaardeert met 10 euro en de blox van 300 belminuten aanzet voor 9 euro begint het gedonder. Je hebt dan 300 belminuten gekocht. Right? Telfort ziet dat anders. Vanaf dat moment kun je niet zomaar bellen. Als je het nummer intoetst dat je wilt bellen krijg je eerst een heel verhaal met gezeur over het feit dat je beltegoed te laag is(wat nou..ik heb net 300 minuten gekocht en dat geld hebben jullie al te pakken) en hoe je op kunt waarderen. Helaas..het irritant verhaal is niet uit te zetten..niet door de klant en ook niet door Telfort. Kwaliteit van de verbinding enz. was niks mis mee. Voor mij en mijn dochter een reden om Telfort de deur uit te doen. Pre-paid van Telfort zou ideaal zijn voor mensen die geen abonnement o.i.d. kunnen aanschaffen zoals mensen die in een WSNP traject o.i.d. zitten. Zonder dat beltegoed gezeur zou ik het mensen aanraden. Nu zeker niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *